Читај ми!

Саудијска Арабија одустаје од фосилних горива?

Највећи светски произвођач нафте Саудијска Арабија планира да у потпуности одустане од коришћења фосилних горива. Према изјавама једног од чланова краљевске породице, та земља жели у потпуности да се пребаци на 100 одсто чисту енергију.

Светски медији преносе да Саудијска Арабија, највећи светски произвођач нафте, планира да у потпуности одустане од коришћења фосилних горива.

Према медијским наводима и изјавама једног од чланова краљевске породице, Саудијска Арабија жели у потпуности да се пребаци на 100 одсто чисту енергију, пренео је портал Кроенерго.

Шездесетседмогодишњи принц Турки ел Фејсал ел Сауд, оснивач фонадације "Кинг Фејсал" и један од највиших државних представника за медије, изјавио је на Светском економском симпозијуму у Бразилу да се нада да ће Саудијска Арабија у потпуности прећи на зелену енергију за време његовог живота, али постоји вероватноћа да ће потрајати и мало дуже.

Принц је изјавио да је Саудијска Арабија посебно заинтересована за улагања у обновљиве изворе енергије и друге алтернативе фосилним горивима и да намерава да искористи своје огромне нафтне резерве за производњу других добара као што су пластика и полимери.

"Нафта је за нас вреднија под земљом него као извор горива", изјавио је Ел Фејсал ел Сауд и додао да би, уколико његова земља може да дође до тачке у којој ће у потпуности заменити фосилна горива и користити нафту за друге корисне производе, то било добро за цели свет.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи