Деца без игралишта због спорног власништва

Због управног спора који траје скоро четири године за доказивање власништва над парцелом у селу, Месна заједница Орловат не може да почне градњу дечјег игралишта, иако за то има пројекат и новац. Мештани су окупљањем испред спорне локације изразили незадовољство што се поступак не помера са мртве тачке.

Са затрављене и запуштене површине у Улици Прве пролетерске, у Орловату, некад је вађена земља за прављење цигала. Данас се ту баца отпад. Месна заједница жели да овде изгради игралиште, што подржавају и комшије из улице.

"Ове године је рођено двадесеторо деце и за њих, а и за сву децу у селу, било би добро да се уради започето, јер у селу немамо ниједно дечје игралиште", каже Драгомир Ковач који живи недалеко од те локације.

Месна заједница нема локацијску дозволу, јер је власништво над парцелом спорно. Постоји сагласност бившег власника Земљорадничке задруге "Нови живот" да се одриче земљишта у корист државе и пројекат да ће се овде градити објекти нискоградње.

"Предвиђено је да се гради тениски, рукометни и кошаркашки терен", каже Јела Стојић Тарајић, секретар МЗ Орловат. "Такође смо предвидели и мини теретану на отвореном и справе за играње за децу предшколског узраста. Све је то монтажно-демонтажно и може се уклонити уколико се некад промени намена или власништво овог земљишта." 

Орловат је од покрајине добио четири милиона динара за рекултивацију овог земљишта. Ако новац не искористе  до 1. септембра, морају да га врате.

"Имамо новац, што је најчешће и највећи проблем у овој држави", истиче  др Љубиша Мургић, председник МЗ Орловат. "Не можемо да почнемо са радовима због баналног проблема."

У одељењу за урбанизам Зрењанина знају за проблем, али кажу да не могу ништа да ураде без Јавног правобраниоца. У одељењу Републичког правобраниоца у Зрењанину наводе да им за тај предмет нико није поднео захтев са подацима шта жели да уради и да је за овај случај управни спор још у току.

 

rts.zrenjanin@rts.rs
023 534 566

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару