Богат програм у Нишу за "Ноћ музеја"

Под слоганом "Отвори очи у ноћи" Ниш ће се и ове године придружити градовима у којима се одржава манифестација "Ноћ музеја". На бесплатним концертима, изложбама, музејским поставкама и радионицама очекује се велика посећеност.

Велика посећеност, чак гужве, очекују се до два после поноћи на свим локацијама на којима установе културе, школе и дечји центри отварају своја врата. Међу бројним изложбама је и поставка ретких и значајних књига које Историјски архив излаже први пут.

"То су књиге које су штампане у специјалним условима, на пример у рату или су мали тиражи или су цензурисане и уништаване попут књиге Милутина Бојића Каин чији је цео тираж уништен, а ми смо пронашли један примерак у нашем депоу", каже Миљана Ђорђевић из Историјског архива у Нишу.

Велико интересовање из године у годину изазивају Уметничка школа са занимљивим радионицама и Школа моде и лепоте, која овога пута припрема ревију савремене одеће инспирисане ношњом. У Нишком културном центру вече ће посветити принцу поезије.

"У галерији НКЦ имаћемо поставку личних предмета Бранка Миљковића, његов пријатељ и савременик Вице Петровић говориће о његовом животу, а уследиће и пројекција филма у продукцији РТС-а у коме глумци говоре Бранкове стихове", истиче Јелена Васковић из Нишког културног центра.

Народни музеј, поред заједничке поставке са НКЦ-ом посвећене Бранку Миљковићу, ове године Ноћ музеја обележава у оквиру смотре "Музеји Србије 10 дана од 10 до 10".

"У археолошкој сали је поставка "Археолошко благо Ниша од неолита до Средњег века", у галерији Синагога пројекција археолошких филмова, а у логору 12. Фебруар изложба фотографија Даворина Динића које су спојиле стари и нови Ниш", објашњава Славиша Поповић из Народног музеја у Нишу.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару