Читај ми!

Награде Угоститељској школи у Врњачкој Бањи

Петоро ученика Угоститељско-туристичке школе из Врњачке Бање освојило је чак осам медаља на Међународном такмичењу кулинара и посластичара на Брачу. На такмичењу су учествовали ученици средњих стручних школа и кувари из седам земаља укључујући и земљу домаћина.

Успех и боравак на Брачу су теме о којима се највише говори у школи протеклих дана. На сајту се непрестано смењују имена ученика који су представљали школу у Супетару и освојили медаље.

Међу њима је била и Тијана Чеперковић која има и највише фотографија са тог путовања у свом мобилном телефону.

"Ја сам била једини посластичар у екипи. За своје посластице добила сам две медаље. Бронзу и сребро. Било нам је сјајно", каже Тијана Чеперковић, ученица.

и остали ученици су пуни позитивних утисака са Брача. Сви су освојили макар по једну медаљу.

"Било је супер, лепо смо се провели. Одушевило ме гостопримство људи на острву Брачу и град Супетар", каже Ненад Филиповић, ученик.

"Атмосфера је била супер. Сјајна. Она је резултирала нашим медаљама. Професори су били одлични", каже Немања Димитријевић, ученик.

Школу је представљао тим од пет ученика и пет наставника или ментора. Наши ученици су се посебно истакли у припремању националних специјалитета по којима је школа позната.

"Сама чињеница да су они били одабрани од 700 ученика колико их је у нашој школи је довољан доказ да су стварно показали завидно знање", каже Данијела Рсовац, наставник кулинарства.

"Ми смо на крају одабрали ученике завршних година. Зато што су на самом крају свог средњошколског образовања и тамо су били да покажу шта су све научили током три године школовања, а самим тим и ми наставници смо проверавали сами себе колико смо добро радили са њима", каже Миланка Милосављевић, наставник кулинарства.

Школа у Врњачкој Бањи са Домом ученика је проглашена, иначе за најбољу средњошколску установу у Србији за прошлу годину. Листа успеха ученика ове школе се стално проширује.

"Ако вам кажем да смо ми једина школа у Србији која је представљала ову земљу на овом медјународном такмичењу, онда је разлог више да сви ми будемо поносни што смо овако сјајно прошли. Осам такмичарских дисциплина, осам медаља", каже директор Угоститељско-туристичке школе Јелена Чеперковић.

Школу у Врњачкој Бањи похађа 760 ученика. Интересовање за упис је сваке године све веће. Број одељења је ограничен и зато је и конкуренција све већа. На конкурсе за упис се јавља све више ученика са одличним успехом, што опет не гарантује и место на популараним смеровима.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

         

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару