Читај ми!

Проблеми са водом

У општини Владимирци вода није исправна за пиће због квара на дозатору хлора на једном од изворишта. Док се чека да резултати три узастопне анализе потврде исправност, обезбеђене су цистерне са пијаћом водом, а све јавне установе добијају флаширану воду.

Због честих кварова и старе водоводне мреже, мештани владимирчких села кажу да су и до сада имали проблема са недостатком воде, али да нико није сумњао у њену исправност.

"Кажу да је вода била неисправна од 24. новембра, само нису дали на јавност, међутим, народ је пио, није знао", каже један мештанин.

Иако је присуство фекалних бактерија потврђено у једној од три анализе које се раде сваког месаца,  мало је оних који се пијаћом водом снабдевају из цистерни.

Да је било пропуста у обавештавању становништва о неисправности воде за пиће, потврђују и надлежни.

"Грађани ипак нису били на време обавештени, то је мој пропуст, али је срећа да није било здравствених проблема по кориснике воде из нашег водовода", каже Ратко Драгојевић, в.д. директор ЈКП "Извор".

Да би све јавне установе у Владимирцима нормално функционисале, Црвени крст обезбедио је флаширану воду.

"Добили смо довољне количине флаширане воде за пиће које свакодневно свако јутро делимо нашим ученицима, такође смо организовали и по издвојеним јединицама, пошто је наша школа разуђена, има доста издвојених јединица", каже Милош Јовичић, в.д. директор ОШ "Жика Поповић" Владимирци.

У Заводу за јавно здравље који контролише исправност воде, кажу да је до погоршања квалитета дошло због пропуста у хлорисању.

"Оно што је битно да кажем да је тај проблем са хлорисањем отклоњен, да водовод има хлора, да је вода микоробиолошки исправна, само чекамо да се те анализе заврше, пошто су у току, и наравно треба неког времена да се систем доведе  у ред", каже др Игор Драгичевић, Завод за јавно здравље Шабац.

Према речима надлежних, уколико и трећа анализа потврди исправност, наредне седмице може се очекивати престанак забране коришћења воде за пиће у општини Владимирци.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи