Читај ми!

"Ћира" на заслуженом одмору

После 655 полазака са станице Мокра гора, музејски воз "Носталгија" завршио је овогодишњу редовну сезону. За непуних седам месеци, музејско-туристички комплекс је од вожње, смештаја и угоститељских услуга имао приход од 66 милиона динара. За следећу годину планирају проширење смештаја и додатне садржаје како би љубитеље старих железница задржали дуже од једне вожње.

Стари добри "Ћира" превезао је од пролетос преко Шарганске осмице на носталгичном путовању кроз чудесне мокрогорске пределе 68 хиљада утника сасвим довољно да у великом железничком систему Србије заузме посебно место уз квалитет, чисте, уређене објекте и возове који полазе и стижу на време.

"Ове године као и предходних железничка станица Мокра Гора константно је једна од водећих по броју превезених путника и по приходима које остварује у путничком саобраћају укључујући и оне највеће станице попут београдске, новосадске и нишке", каже Ненад Станисављевић директор "Медија центра" Железница Србије.

"Железница Србије је прошле године у децембру преузела од ћерке фирме "Желтурса" комплетну организацију, рад и управљање овим комплексом и мислим да смо то паметно и добро урадили. Приход за ову годину је повећан за неких пет до десет одсто, али је значајно повећан број путника који је превезен овом нашом малом железницом", каже Зоран Лукић помоћник генералног директора "Железнице Србије" за правне послове и људске ресурсе.

Да није било пролећних непогода и јесење обуставе екскурзија због тендера број путника био би и знатно већи. Више од 70 одсто путника "Носталгије" били су странци, најчешће Јапанци, Пољаци, Немци, Швајцарци и Аустријанци.

"То су у принципу групе које не долазе први пут, добро организоване и знају шта хоће. Изненадили бисте се када они траже ствари попут кромпир паприкаша или ђувеча", каже Васо Ђурић "Шарганска осмица".

"Ћира" ће на заслужени одмор до зимске сезоне која званично почиње 25. децембра. У међувремену, увек је спреман да вози и ван возног реда.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару