Читај ми!

Фалсификовани резултати теста трудница

Александар Ђенић и Немања Ћировић поднели су пријаву против приватне гинеколошке ординације "Др Љубиша Ђорђевић" у Пироту, где су њихове супруге дале крв за дабл тест. Они сматрају да су резултати теста за рано утврђивање Дауновог синдрома - фалсификовани.

Криминалистичка полиција и више тужилаштво у Пироту испитују наводе пријаве коју су Пироћанци Александар Ђенић и Немања Ћировић поднели против приватне гинеколошке ординације "Др Љубиша Ђорђевић". Они сматрају да тест за рано откривање Дауновог синдрома није рађен, да узорци крви њихових супруга нису послати на анализу и да су резултати фалсификовани.

"Децембра прошле године супруга је дала крв у овој ординацији и ишли смо да радимо дабл тест. Посумњао сам у валидност овог документа, јер није исти као тест који смо радили пре четири године за прво дете. Позвао сам клинику Хјуман у Нишу која ми је дала писмену потврду да тај тест није рађен код њих. Ординацији сам платио 3.200 динара. Добили смо анализе да је све у реду и да је тест урађен. У ординацији су нам рекли да те резултате добијају факсом и да оригинал могу да добијем за месец дана. Мени је то одмах било сумњиво", каже Александар Ђенић, чија супруга чека порођај.

Немања Ћировић такође чека да се његова супруга породи.

"Чуо сам од пријатеља да се то дешава и проверио сам резултате своје супруге у Нишу. Рекли су ми да има доста пријава из Пирота и да је највероватније у питању нека превара. Одлучили смо да се обратимо полицији. Поднели смо пријаве са одговарајућом документацијом. Ми смо преварени, али све ово радимо због будућих родитеља, да им се не деси ово исто", каже Немања.

Адвокат власника гинеколошке ординације Томислав Тошић одбацује ове оптужбе и каже да у овој ординацији ништа није фалсификовано.

"Сигурно је да ординација не сноси никакву одговорност за те извештаје. Ми не знамо ко је те резултате фалсификовао. Из ове ординације нико то није урадио. Неспорно је да је крв послата, али немамо повратне информације и имамо извештаје са неког непознатог броја факса", тврди адвокат Тошић. "Суштина је у томе да је неко то фалсификовао, али не могу да кажем ко. Подаци се не слажу, јер Хјуман из Ниша каже да то није послато са њиховог факса."

Власник гинеколошке ординације др Љубиша Ђорђевић каже да нису имали разлога да проверавају поликлинику у Нишу да ли су добили серуме или не.

"Веровали смо налазима који су послати. Ни једног момента нисам могао да посумњам да тако нешто може да се деси. За мене је ово страшан шок. Не знам ко је фасификовао резултате. Не сећам се од које жене сам појединачно слао серум. Нисам сумњао да оно што смо слали они нису добијали. Резултате смо добијали факсом уз напомену да труднице у догледно време могу да добију и оригинале", каже др Ђорђевић.

У телефонском разговору, директорка и власница поликлинике "Хјуман" из Ниша Оливера Синђелић рекла нам је да су јој се обратили Ђенић и Ћировић и да су одмах увидом у евиденцију утврдили да анализе за њихове супруге нису рађене у њиховој лабораторији. Такође директорка клинике "Хјуман" каже да је случајеве одмах пријавила здравственој инспекцији и полицији.

Здравствени инспектор за Пиротски округ донео је решење којим је власнику гинеколошке ординације "Др Љубиша Ђорђевић" забранио узимање узорака крви и поднео захтев за покретање прекршајног поступка.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару