Читај ми!

Седма сила у уметности

У Убу је у току 6. Репасаж фест, смотра аматерских и алтернативних позоришта са простора бивше СФРЈ, у част глумца Раше Плаовића и драмског писца Александра Поповића, рођених Убљана. Увертира почетку фестивала, у оквиру пратећег програма, било је и посећено отварање прве изложбе слика, колеге Радована Лазаревића, уредника ТВ центра РТС-а у Ваљеву.

Прва изложба слика, новинара и уредника ТВ центра РТС-а у Ваљеву, Радована Лазаревића одржана је у оквиру пратећег програма 6. Репасаж феста на Убу.

У препуној убарској галерији Св. Лука, где је небројено пута као новинар и сам очаран сликарством, пратио бројне изложбе, сада се по први пут као представио.

Сликајући, како каже, за своју душу и своје неиспричане професионалне приче заживеле су кроз његова уља на платну.

"Радован је овом изложбом показао један огроман таленат и он не слика да би се било коме допало. Он то не ради и да Вам се не допадне, он то ради баш онако као што осећа", каже Радован Трнавац Мића, сликар.

Свака од 28 слика Радована Лазаревића, носи своју поруку и одређену дилему, која посматрача неоставља равнодушним.

"Лазаревићеве слике упућују на оно што је било, колико и на оно сто ће тек да буде. За тако нешто треба бити храбар, даровит и видовит, разуме се...",рекао је на отварању излозбе познати књижевник Радован Бели Марковић.

Уметнички дар и таленат Радована Лазаревића, његови пријатељи сликари из Удружења "Спектар" Уб, чији је члан, препознали су још пре десетак година кроз његово интересовање за сликарство.

"Када смо сви у кампу сликали па и он пробао, ја сам се изненадио како он то добро ради, а није уопште сликар, а тако је почело. Сада сам изненађен пријатно, јер мислим да је ово заиста добро", каже сликар Миле Петровић.

"Ове слике су заправо неке моје неиспричане или недовршене телевизијске приче, посвећене појединцу или стању у нашем друштву из неког мог личног и необичног угла", каже аутор изложбе.

Нове новинарске приче Радована Лазаревића, проткане уљима на платну љубитељи уметности ће ускоро моћи поново да виде.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару