Читај ми!

Добитак на лутрији променио живот браћи

Браћа Мирко и Милосав, близанци, расељени сa Косова и Метохије до недавно су живели у избегличком центру у Пожеги, a онда је добитни листић на лутрији у рукама једног од њих, усрећио обојицу.

Добитак у играма на срећу Милосав Савић поделио са својим братом близанцем Мирком.

Готово четири деценије све у животу "деле на равне части". Обавезе, болести, тугу због одласка са Косова и вишегодишњи избеглички живот, срећу насталу проширењем породица, али и добит, ма чија она била.

"Када је добио тај ауто, он је рекао за себе ћу да купим плац и за братанца Алексу. И тако је купио и мени плац", каже Мирко Симић.

"Нисам размишљао ништа друго само да га продам да узмем плац, јер нама је било неопходно. Прече ми је било плац да купим, него ауто, а да живим у бараци", каже Милосав Симић.

Због чињенице да су из породице са још седморо браће и сестара или можда због тога што су близанци, тек, међу њима су ретке несугласице.

"Посвађамо се, али после неког времена се помиримо. Свађа не траје ни пет минута", каже Милосав.

И ма колико су мислили да их је срећа напустила, повременим радом, јер обојица су без сталног запослења, али и покушајима у играма на срећу, заједно су трагали за њом.

"Брат има више среће, ја не играм, а он има среће и игра то. То што он добије даје и мени", каже Мирко.

С добитком или без њега, уз здравље, они себе сматрају срећним јер, овде се, како кажу, као највеће благо, генерацијама преносе љубав и поштовање.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513-552

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи