Читај ми!

Беочин, све спремно за одбрану од поплава

Водени талас који из средње Европе преко Дунава долази у нашу земљу неће значајније угрозити брањена подручја. Ипак, небрањена подручjа као у општини Беочин угрозиће три места Сусек, Баноштор и Черебић. Обезбеђен песак, вреће, пумпе да би се пребродио талас који надолази, кажу надлежни у Беочину.

У порасту је и водостај Дунава кроз нашу земљу. На снази су мере редовне одбране од поплава од мађарске границе до Новог Сада. Увођење ванредних мера одбране очекује се код Бездана за три до четири дана, а врх таласа 12. и 13. јуна. За недељу је заказана седница Републичког штаба за ванредне ситуације, којом ће председавати премијер Ивица Дачић. У овом тренутку је највиши водостај код Беочина.

Водени талас који из средње Европе преко Дунава долази у нашу земљу неће значајније угрозити брањена подручја. Ипак, небрањена подручка као у општини Беочин угрозиће три места Сусек, Баноштор и Черебић.

Мештани Баноштора већ трећи пут у последњих осам година морају да премештају покретну имовину на више нивое и стоку и живину на места која неће захватити поплава.

"Пресељавамо се, расклапамо ствари, вода је донела штету, вода је ушла у подрум и приземље", каже Добрила Поспихољ.

Милан Јаковљевић каже да су највећи проблемни на објектима, пошто се гули и отпада малтер, пуцају плоче а растиње по дворишту је уништено.

"Имамо проблем са живином, то је једино што је у дворишту и морамо иселити не знамо где и не знамо када ће, чекаћемо као и увек до последњег тренутка", каже Милорад Марункић.

Командант Штаба одбране у општини Беочин Богдан Цвејић каже да је Штаб донео неопходне одлуке и да су обезбедили људе који ће информисати грађанство.

"Обезбедили смо песак вреће, пумпе, чизме, најлоне, све што је потребно суграђанима да преброде талас који надолази", каже Цвејић.

Неће бити угрожена само домаћинства већ и сеоска дворишта, усеви, преко хиљаду грла стоке, механизација, регионални пут који води до Хрватске, трафо станице, мораћемо да правимо алтернативне правце преко Фрушке горе, каже Цвејић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи