Читај ми!

За више гостију и ван сезоне

Сијарињска Бања је прави природни бисер југа Србије. И поред великих природних потенцијала Сијаринска Бања скоро да и не доприноси развоју општине Медвеђа, јер су капацитети лечилишта пуни само летњим месецима. Ново руковдство бање одлучило је да ствари промени.

Ових дана у Сијарињској Бањи гости скоро да се могу пребројати на прсте, а ван сезону углавном користе они који услове и лековитост ове бање добро познају. Ново руководство бање труди се да овај природни бисер југа Србије оспособи да прима госте у току целе године, а не само у летњим месецима.

Ипак има и оних који су овде сасвим случајно стигли и како кажу нису се покајали.

"Ја за Сијарињску бању нисам знала док нисам дошла. Овде је све феноменално од природе до услуга. Ово је за мене до сада била неоткривена лепота и сугурно је да ћу и убудуће долазити у Сијарњску бању, јер ми овде све изузетно прија", каже Радмила Тодоровић из Умчара код Београда.

Сијарињска бања има скоро 20 извора природне минералне воде који лече велики број најразличитијих болести, али и поред изузетних услова које пружа Здравствено- рехабилитациони центар "Гејзер" својим корисницима ово бањско лечилиште пуним капацитетом ради само два месеца у току године.

Свесни овог проблема у Сијарињској Бањи већ имају спремна пројекте. Ускоро ће ови базени изграђени 2006. године у зимским месецима бити покривени.

"Очекујемо да ћемо већ на пролеће кренути са изградњом балона који ће прекрити базене и свлачионице који су у зимским месецима неупотребљиви. Такође већ имамо готове планове за реконструкцију купатила са лековитим водама и блатом. Не седимо скрштених руку. Ново руководство је одлучно у намери да Сијарињска бања на туристичкој мапи Србије заузме место које заслужује по својим природним потенцијалима", каже директор РХЦ "Гејзер" у Сијарињској Бањи Добрица Пуреновић.

О значају који Сијарињска бања има за развој овог региона свесни су и у општини Медвеђа. Интересовање за улагање свакодневно показују страни инвеститори посебно из Русије.

"Решени су коначно сви имовински спорови и руски инвеститор ће ускоро почети да у Бањи гради велики хотел. То ће бити велика ствар за Бању и за целу општину, јер наш стратешки циљ је да Сијарињска Бања постане наше препознатљив бренд, не само у Србији, него и у Европи", каже председник општине Медвеђа Слободан Драшковић.

У непосредној близини Царичиног града археолошког налазишта из шестог века на 50 километара од Лесковца налази се Сијарињска бања по много чему јединствен природни феномен са 18 природних извора у линији од 800 метара и два велика гејзера.

У Сијарињској бањи живи 300, а у целој општини Медвеђа око десет хиљада становника. Ако реализују све замисли и конкретне планове у Бањи, а за то им је потребно разумевање и подршка државе, у овој вишенационалној општини ускоро неће бити незапослених.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару