Читај ми!

Штрајк саобраћајних полицајаца у Чачку

Због суспензије начелника чачанске саобраћајне полиције Драгослава Крџића, седам саобраћајаца почело штрајк глађу. Почетком месеца, саобраћајни полицајци ступили у "тихи штрајк", тако што су одбијали да контролишу возила, због суспензије четворице колега.

Седам саобраћајних полицајаца у Чачку почело је штрајк глађу у својим просторијама. Они протестују због тога што је суспендован начелник Саобраћајне полиције Драгослав Крџић.

Председник Председништва Независног полицијског синдиката Србије Горан Радовановић потврдио је за РТС да је саобраћајна полицијска испостава у Чачку обуставила рад, а седам саобраћајних полицајаца ступило је у штрајк глађу.

Радовановић је истакао да на подручју моравичког округа стотинак саобраћајаца не обавља своју дужност захтевајући да се преиспита одлука о привременом удаљењу начелника саобраћајне полиције у Чачку.

Председник тог синдиката Момчило Видојевић рекао је за Бету да је Крџићу данас уручено решење о суспензији, датирано 8. фебруара.

Начелник Управе саобраћајне полиције МУП Србије Драгиша Симић је, како је рекао Видојевић, одржао састанак у Чачку на коме су саобраћајни полицајци захтевали да се повуче одлука о суспензији њихових колега и начелника Крџића, што није учињено.

Саобраћајни полицајци су почетком фебруара ступили у "тихи штрајк", тако што су одбијали да врше контроле возила, због суспензије четворице колега.

Чачанска полиција саопштила је 7. фебруара да је јануара Вишем тужилаштву у Чачку поднела кривичну пријаву против четири саобраћајна полицајца због сумње да су злоупотребили службени положај, фалсификовали службене исправе и примали мито. Удаљени су с посла до окончања дисциплинског поступка.

Како се напомиње у саопштењу, Сектор унутрашње контроле поднео кривичну пријаву против начелника саобраћајне полиције Драгослава Крџића због сумње да је извршио кривично дело непријављивање кривичног дела учиниоца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару