Читај ми!

Солидарношћу до нове куће

Кад се прошле зиме Звонимиру Тошићу из Лесковца запалио оџак и у пожару изгорела кућа до темеља остао је без ичега. Сада живи од социјалне помоћи, међутим захваљујући људима добре воље Звонимир је ову зиму дочекао у својој, новосаграђеној кући.

Педесетосмогодишњи Звонимир Тошић из Лесковца прошле зиме остао је без ичега. Данас поново има свој кров над главом.

На месту старе чакмаре која је до темеља изгорела 29. фебруара прошле године саграђена је нова кућа. На згаришту је пронашао само овај породични албум.

"Био сам тог дана код комшије и када сам се вратио и отворио врата од куће било је као права експлозија. За десет, петнаест минута све је изгорело", каже Звонимир.

Свакодневно су са њим па зато и не чуди што су први притекли у помоћ када му је кућа изгорела. Комшије, пријатељи, рођаци и месна заједница. Захваљујући њиховој помоћи Звонимир је поново на своме.

"Он је то заслужио као добар човек, пријатељ и комшија", каже комшиница Зорица Николић.

"Код мене је спавао, а ја и моји синови помогли смо и када се кућа градила", каже Томислав Станковић.

Свака цигла и греда прешла је преко руку Звонимировог зета Љубише који је био главни мајстор. За само четрдесет дана ставили су кров.

"Ја и мој брат пошто смо мајстори, па смо прво лепо очистили плац, а онда смо саградили нову кућу да има човек где да живи", каже Љубиша Стојадиновић, Звонимиров зет.

Звонимиров пријатељ Слободан Обрадовић каже да су сви помогли.

"Сада је само проблем струја. Надам се да ће Електродистрибуција да му прикључи струју као што је и пре било", каже он.

Звонимир још, како каже, није средио утиске и осећања, много тога још треба да уради и у кући како би са њим живела и два сина који су тренутно код рођака, јер овде нема струје.

Пошто му је после пожара искључена струја да би, уместо свеће поново горела сијалица, Звонимир мора да плати нови прикључак, а за то новца нема. Од 7.000 динара социјалне помоћи има, каже, тек довољно да преживи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару