Читај ми!

Књажевачки основци на Старој планини

Прва група деце из књажевачких основних школа уживала је у бесплатном скијању на Старој планини. Бесплатно коришћење ски-центра Стара планина, једном недељно до краја зимске сезоне, омогућили су им општина Књажевац и ЈП "Скијалишта Србије".

Књажевачке школарце који су се пријавили за бесплатно скијање на Старој планини, у околини Јабучког равништа дочекао је прави зимски амбијент.

Висина снега на добро припремљеним стазама ски-центра ових дана износи од 30 центиметара до пола метра. За бесплатно скијање пријавило се педесетак основаца који су одушевљени што им је омогућено да једном недељно бесплатно користе услуге ски-центра.

"Када сам чуо да су почели да деле бесплатне ски-пасове, одмах сам се за одлазак на планину пријавио код свог наставника физичког", каже Милош Брезник из Основне Школе "Димитрије Тодоровић Каплар".

Његова другарица Невена Велојић каже да је на Стару планину дошла први пут и да се радује што баш ту начинити прве скијашке кораке.

Мина Милкић, ученица седмог разреда искористила је прилику да обнови скијашко знање на полигону за почетнике.

"Мислила сам да сам све заборавила, али ипак нисам. Вежбамо прелажење препрека, инструктори нам помажу и уживамо на овој прелепој планини", одушевљена је Мина.

Радост скијања са најмлађима делио је и њихов инструктор, Братислав Трпковић из Зајечара.

"Провели смо диван дан! Баш је лепо дружити се са децом", каже он.

Према уговору који су Општина Књажевац и ЈП "Скијалишта Србије" потписали крајем прошле године, Скијалишта Србије ђацима обезбеђују једном недељно бесплатан ски-пас током целе сезоне, а општина Књажевац превоз до планине, школу скијања и неопходну опрему.

"За први излазак на планину предност смо давали деци која су већ скијала и имају скијашку опрему. У наставку акције ићи ће и деца која се први пут сусрећу са овим спортом и за њих ће бити органозована одговарајућа обука", каже Дарко Ристић, наставник физичког.

Председник општине Књажевац Милан Ђокић каже да је осим скијања, смисао акције и да што више деце упознају Стару планину.

"Ово је добар начин за промоцију скијања и здравог живота, али и за промоцију једног новог скијашког центра у Србији. Логично је да промоција крене из Књажевца, општине која је најближа Старој планини и на чијем је подручју изграђен ски-центар", каже Ђокић.

Развој ски-центра Стара планина омогућио је и да млади такмичари књажевачког ски-клуба "Миџор" у последњих неколико година досегну сам врх скијашког спорта у Србији. Прве овогодишње медаље, две златне и три сребрне, освојене на почетку Алпског купа за пионире, најавили су њихову одличну такмичарску сезону и нове вредне резултате.

Боравак на планини, упркос променљивом и ветровитом времену, остаће у лепој успомени малишанима који су провели један прави спортски дан на њеним снежним стазама. Већ следеће недеље ски-центар Стара планина угостиће нову групу књажевачких школараца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару