Читај ми!

Амбициозни планови Шабачког позоришта

Поред празника и све мање новца за културу, Шабачко позориште остварује зацртане планове, не само када је реч о репертоару и броју играјућих дана, већ и о премијерама. Првих дана нове године почеле су припреме за амбициозну представу "Млади Стаљин" коју, по тексту Џона Хоџа, први пут у Шапцу режира Небојша Брадић.

Шабачки глумци овога пута дочаравају битку између ауторитативног режима и слободе стваралаштва кроз сукоб Стаљина и писца Булгакова, првенац редитеља Небојше Брадића и овдашњег ансамбла.

"Шабац има лепу традицију, добар ансамбл, квалитетан репертоар и позоришну поблику која нас мотивише. Ово је текст који добро ради и за ово време и сигуран сам да ће нас инспирисати до премијере", каже Брадић.

У подели улога које ће се бавити универзалим темама, питањима слободе, демократије, сиромаштва и опстанка су искусни глумци, али и они који су први пут на професионалној сцени.

"Одушевљен сам, то су људи које сам гледао од малих ногу у Шапцу и драго ми је што сада, коначно, могу да радим са њима. Реч је о великом тексту. То је била једна од најгледанијих представа у лондонском Националном театру", каже Вељко Ераковић, глумац.

После Стаљина и Булгакова, Шапчани планирају да се у овој години играју на пучки начин у "Скандалозној комедији" Миливоја Млађеновића.

Покушаће да одрже континуитет представа Душана Ковачевића и реализују по бар две премијере на малој и дечијој сцени.

Директор Шабачког позоришта Зоран Карајић каже да су то мањи пројекти, пре свега финансијски мањи, али да се надају да че успети да реализују седам-осам премијера и одрже ниво који годинама имају.

Премијера "Младог Стаљина", планирана је крајем фебруара, а глумци се надају да  продукцијски захтевну представу и њихове напоре неће отежавати финансијски проблеми.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару