Читај ми!

Десеточлана породица Кузмановић

Велика породица била је младалачки сан Славице и Милије Кузмановића из Миросаљаца код Ариља. Недавно су добили осмо дете, сина Николу. Иако имају скромне приходе, не траже и не очекују помоћ државе јер је вишечлана породица њихов избор и највеће богатство и срећа.

За Славицу и Милију Кузмановића из села Миросаљци код Ариља, велика породица била је младалачки сан који су недавно и остварили рођењем осмог детета. Иако са скромним приходима, које остварују обрадом земљишта, не траже и не очекују помоћ државе јер је вишечлана породица, кажу, њихов избор, али и највеће богатство и срећа.

У дом Кузмановића Деда Мраз ретко свраћа али су зато роде редовни посетиоци. Тако је било и 31. децембра, када су Милица, Милан, Ђорђе , Дејан, Драгица, Ђурђина и Јелена добили брата Николу. Нова радост, баш као и све обавезе, у овом скромном дому где љубави, смеха и дечије граје има на претек, овде се деле на равне цасти.

Деца у породици Кузмановић помажу родитељима око кућних послова, крава и свега осталог.
Милан Кузмановић каже да је лепо када има сестре и браће, јер када се ради има их више и све стигну на време, а боље је и за играње.

Скромне приходе од обраде породичног имања, помоћи пријатеља, повремених социјалних примања и средстава која су од државе добили за проширење стамбеног простора, овде надокнађује много љубави преточене у заједнички циљ родитеља, да њихова деца буду добри ђаци и поштени људи.

"Да је лако, није, али се сналазимо. Радимо пољопривреду, помажемо другима. Нисам тражио помоћ, ни очекивао помоћ. Ово је наш избор, наша жеља је да имамо оволико деце. Нисмо породицу стварали да би од некога зависили", објашњава Милија Кузмановић.

Његова супруга Славица каже да код њих има довољно љубави за све.

"Највише има њиховог смеха и то је највеће богатство кад су они здрави", каже Славица.

Са овом, како кажу, добром поделом од четири дечака и четири девојцице Милија и Славица испунили су своје младалачке снове о великој породици који ће, надају се већ од пролећа бити допуњени и проширењем стамбеног простора.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару