Читај ми!

Кикиндски "Гусани у магли"

Средњошколци из Кикинде окупљени у театру "Гусани у магли" сами осмишљавају своје наступе, израђују костиме и плакате. Улазница за њихове представе је увек симболична, а сав новац одлази у хуманитарне сврхе.

Двадесетседморо ученика, који долазе из различитих средњих школа у Кикинди, окупљени су у театру "Гусани у магли". Они сами смишљају представе, а сав новац од улазница одлази у хуманитарне сврхе.

"Иако имамо сви различита интересовања заједно се проналазимо у том хуманитарним  акцијама, хуманитарном раду и помагању једни другима", каже Ивана Сирета из Хуманитарног театра "Гусани у магли".

Јован Булатовић каже да га највише инспирише то што ће неким људима помоћи и усрећити их.

Идеја да се помогне локалној заједници родила се спонтано, током летњег распуста. "Гусани у магли" су од тада имали преко 15 наступа. Од зарађеног новца, помогли су дечјем одељењу кикиндске болнице и донирали средства за операцију мале Анђеле.

"У почетку је била мања посећеност нашег театра зато што је то било нешто ново овде у Кикинди. Моја идеја је да што више помогнемо и покажемо да се све може кад се хоће", каже оснивач театра Боћо Остојић.

Најновијом представом "Како је настао Деда Мраз", средњошколци намеравају поклонима да улепшају празнике социјално угроженој деци.

"Мислим да су нас све научили на који начин уз мало средстава, пуно добре воље, можемо помоћи онима којима је помоћ најпотребнија. Они су заиста изванредни. То што они раде могли би многи да се угледају на њих, пошто су дефинитивно прекрасни", каже један од гледалаца.

Племенитост, пожртвованост и друштвену ангажованост ових младића и девојака препознао је и Град, те су међу добитницима годишњих награда града и "Гусани у магли".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару