Читај ми!

Бесплатно лечење зуба за децу без родитеља

На иницијативу студената стоматологије у Нишу, на Клиници за стоматологију обезбеђени су бесплатни прегледи и лечење зуба за децу из Дома "Душко Радовић".

Мали Милош први је пацијент из групе деце недавно пребачене из Кулине у нишки Дом "Душко Радовић" коме је затребала помоћ стоматолога. За њега је за зубарску столицу на Стоматолошкој клиници и врхунску медицинску негу, поступак био поједностављен - довољан је био телефонски позив из Дома.

Душан Лалић, заменик директора Дома "Душко Радовић" у Нишу каже да им то олакшава рад са децом, и да у установи могу да се посвете другим редовним активностима.

Још је значајније када се зна да у Дому, који збрињава 37 деце, међу којима дванаест са тешким сметњама у развоју, нема медицинских радника. Сарадњу Стоматолошке клинике и Дома за децу и омладину "Душко Радовић" покренули су студенти завршне године стоматологије у Нишу.

"Желимо да им олакшамо живот, њима је свакако тешко, а нема ту шта да се прича, али ако можемо бар мало да учинимо да помогнемо да њихов осмех буде лепши и да имају здраве зубе, драго нам је", каже Стефан Миленковић, студент В године стоматологије.

Будући стоматолози одлучили су се и на редовне донације Дому - ове године сами су прикупили више од 50.000 динара за неопходна хемијска средства и одећу. Иницијатива је брзо прихваћена међу свим студентима и професорима.

Професор Доктор Душан Шурдиловић са Клинике за стоматологију КЦ "Ниш" каже да им је драго што им је факултет омогућио, не само да стекну извесна знања, већ и да створе увид у потребе људске врсте и хуманост која је неопходна и која је важан аспект поред стручности.

У ординацији на стоматолошкој клиници, посебно опремљеној из донација, збрињавају се деца са сметњама у развоју из читаве Југоисточне Србије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару