Читај ми!

Шапчани за дочек на тргу

Иако је пре десетак дана било најављено да због кризе на градском тргу у Шапцу неће бити дочека Нове године, градска управа ипак је одлучила да организује дочек. Звезда вечери биће Тања Јовићевић.

Шабац се увелико припрема за дочек Нове године. Постављене су уличне новогодишње тезге, декоративна расвета, у продавницама су снижења, али празнична ефорија се још не осећа.

За дочек Нове године на тргу из градског буџета издвојено је милион динара. Уз Тању Јовићевић, Шапчане ће забављати састави Анемона и група 93. У поноћ је најављен ватромет, а током читаве ноћи биће отворено клизалиште. Ипак, многи ће остати у домовима.

За славље у ресторанима цене су различите, од 1.500 до 3.500 динара, а неки угоститељи  одустали су од дочека и радиће уобичајено.

"Направили смо неке цене тек да покријемо трошкове. То је наш дуг према свим оним људима који су наши гости током читаве године. Имамо заинтересованих, али не осећа се нека еуфорија, тешко је време", каже Предраг Видовић, из "Конак" у Платичеву.

Бојана Јовановић из Градске кафане у Шапцу каже да су због тренутне економске ситуације, решили да не организују дочек Нове године већ вече са тамбурашима за Бадње вече.

Због кризе и поједини музичари остаће без ангажмана.

"И цене музике су пале, не само за Нову годину већ и иначе. Најтеже је онима који почињу. Ми имамо срећу да смо направили име и да имамо увек посла, тако и за празнике", каже Бранко Мартиновић из "Квадро бенд-а".

За разлику од претходних година, имућнији Шапчани, одустали су од егзотичних путовања.

"Продато је само неколико скупих аранжмана типа Дубаија. Углавном су заинтересовани за повољније аранжмане у европским престоницама аутобуским превозом, а неки су само за дочек без ноћења, као на пример у Будимпешти", каже Драгана Сташевић из агенције "Бонаца" у Шапцу.

Највише посла у Шапцу ипак ће имати Деда Мразови, јер су се и јелке уврстиле у скуп декор и коштају од 700 до 2.000 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару