Читај ми!

По правду од шалтера до шалтера

Јовица Михаиловић из Шапца скоро две године лута од шалтера до шалтера, како би укњижио парцеле које је још пре 17 година купио од града. Градски омбудсман проценио да ће спор бити изгубљен на суду, па се Михаиловић спрема за Стразбур.

Пре 17 година, на јавном конкурсу у Шапцу Јовица Михаиловић купио је од града два плаца. Новац за градњу сакупио је пре две године, када је и започео процедуру за укњижавање. Од тада, како наводи, почиње агонија од шалтера до шалтера.

"Обраћао сам се катастру који се прогласио ненадлежним, затим Пореској управи која није надлежна, онда у локалној самоуправи, која је протумачила да је Закон о конверзији мањкав и да она неће да га примењује, тако да је дошло до застоја", прича Михаиловић.

Када је, коначно, све било спремно за издавање решења о конверзији, огласио се републички правобранилац, јер је истекао рок од 30 дана.

На питање ко је затајио и може ли се проблем решити, у шабачкој Градској управи, која је добила неколико награда за ефикасност администације, нико није желео да говори. Образложили су то тиме да не постоји разлог за јавно иступање службеника имајући у виду заштиту података о личности.

Јовица Михаиловић обратио се и градском омбудсману који је проценио да ће, без обзира на околности, спор бити изгубљен на суду.
 
"Неће бити задовољена жеља да оствари право на конверзију из разлога што је, искрено речено, Закон неприменљив у пракси. Зато ме не чуди што је речено у Министарству да ће доћи до промене закона и да се конверзија права коришћења у право својине брише из новог закона", каже градски омбудсман у Шапцу Милош Мијаиловић.

Уколико се закон и промени, у овом случају, неће помоћи, јер је процедура започета по старом.

"Ово до сада, конверзија која је по закону требало да буде бесплатна, потрошио сам 1.500 евра на документацију и адвокате", каже Михаловић.

Судећи по тренутној ситуацији, Јовица Михаиловић мораће да врати парцеле држави. Стижу му и савети да нелегално гради, јер је, по актуелном закону, у Шапцу окончано свега неколико укњижења. Међутим, Јовица Михаиловић се спрема за Стразбур.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару