Опрез, путеви влажни и клизави

Пут Сечањ–Ковачица и даље непроходан, као и поједини локални путеви у Средњебанатском округу. Очекује се у току дана њихово рашчишћавање. Остали путни правци који су јуче били завејани у делу Војводине су проходни.

На најоптерећенијим путевима првог приоритета, ауто-путевима у Србији коловози су влажни, нема снега, али се препоручује опрезна вожња.

Снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Врања, Панчева, Новог Пазара, Бачке, Зрењанина, Зајечара и на подручју Косова.

Саобраћај је обустављен на деоницама на подручју Баната и истока Србије. 

Пут Сечањ–Ковачица и даље је непроходан, као и поједини локални путеви у Средњебанатском округу. Очекује се у току дана њихово рашчишћавање. Остали путни правци који су јуче били завејани у делу Војводине, проходни су.

Током дана и ноћи евакуисано је више од 130 особа, међу којима је било деце и болесних особа, а ситуација на терену се константно прати.

На територији целе Тимочке крајине пада киша средњег интензитета на територији, која се леди при тлу па се јавља поледица, нарочито на мостовима и леденица у тунелима.

На територији општине Мајданпек непроходан је путни правац Мајданпек - Доњи Милановац, преко Омана, а на територији општине Кладово непроходан је локални пут Планиница - Дуран.

Важи забрана за шлепере и камионе са приколицом на прилазу Копаонику преко Брзећа, Гоча и Дренске клисуре.

Прилази планинским туристичким центрима, Копаонику, Златибору, Гочу и Дивчибарама су проходни, угаженог снега има до пет центиметара, обавезна је зимска опрема и препоручује се опрезна вожње.

ЈП "Путеви Србије" саветује возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе заиста опрезно и пажљиво.

Због влажних коловоза и појаве ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, могуће је стварање поледице те "Путеви Србије" апелују на возаче да прилагоде брзину кретања ситуацији на путу и саветују максималан опрез у вожњи.

Екипе путарских предузећа 24 сата интервенишу на терену и посипају кризне деонице, наводе "Путеви Србије".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару