Један пут, два чистача

У Шапцу једну улицу чисте два предузећа. Заједничко чишћење утврђено прописима. По прописима су, кажу, заједнички обезбедили проходност пута, а по прописима је и дебљина утабаног снега и леда.

Док у неким крајевима Србије због недостатка механизације не могу да се прокрче сви путеви, у Шапцу једну улицу која је део магистралног правца чисте два предузећа. По закону о саобраћају свако је надлежан за свој део посла.

С једне странe улице механизација предузећа за путеве "Ваљево", а с друге камиони "Интеркоп Думача". За једне је послодавац "Путеви Србије", за друге градска дирекција за путеве.

"Закон каже да ми чистимо ширину коловоза која улази у насеље и ту ширину коловоза чистимо и кроз насеље", каже Добривоје Стевановић из предузећа за путеве "Ваљево".

"На уласку у Шабац ширина саобраћајнице је 20 метара, нама припада 12 метара, а Путевима Србије осам метара", каже Миодраг Филиповић из Дирекције за путеве Шабац.

Деоница магистралног пута кроз Шабац за коју су годинама уназад надлежни и држава и град дуга је око пет километара. Заједничко чишћење утврђено је прописима.

"Кад има острво ми чистимо траку ако је уз острво лево и десно, а ако нема острва, онда чистимо средину пута те две траке уз дупле линије", рекао је Стевановић из предузећа за путеве "Ваљево".

"Увек је десна прва, а ако су они очистили десну, ми идемо лево", наводи возач Данко Вешић.

"Веома смо им захвални кад очисте и оно што припада нама", каже Филиповић из Дирекције за путеве Шабац.

По прописима су кажу заједнички обезбедили проходност пута, по прописима је и дебљина утабаног снега и леда.

"Чисте стално, тандрљају али нема ефекта, кад изађеш опет исто на путу", каже Љуба Ружовић из Шапца.

За грађане једино меродавано је дупли рад уз дупле резултате.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару