Читај ми!

Контрола власничких паса

Након што је пре десетак дана у Ваљеву чопор паса повредио седмогодишњу девојчицу, први пут у том граду почела је контрола паса који имају власнике. Надлежни кажу да већина власника није упозната са обавезама према њиховим љубимцима које им закон налаже и да их све чешће избацују на улицу.

Први пут надлежне службе у Ваљеву контролишу власничке псе, а акција је почела након случаја седмогодишње девојчице коју је, недавно, изуједао чопор паса-луталица. Многи власнички пси не само што нису чиповани, већ нису ни цепљени од беснила и заразних болести.

Америчког стафордског теријера у свом дворишту у ваљевском Новом Насељу затекао је Бранко Младеновић. Овај расни пас, иако није чипован, без сумње, некоме је припадао.

"Био је велики шок за мене када сам ујутро изашао и видео како испред мене стоји опасан пас", каже Бранко Младеновић из Ваљева.

Контрола власничких паса први пут у Ваљеву започета је почетком новембра пошто је седмогодишњу Александру Савић изуједао чопор паса-луталица.

Грађани кажу да је било крајње време да се уведе ред што се тиче држања паса, њихових власника и њихових обавеза и права.

У акцији контроле власничких паса заједно су Комунална инспекција, Комунална полиција и Служба зоохигијене ЈКП "Видрак".

"Контролишемо све оно што је предвиђено одредбама наше одлуке, а то је да прво на улазним вратима домаћинства постоји табла "чувај се пса" као упозорење. Сваки власник пса мора да има власнички лист, односно потврду за псе и мачке. То је једна књижица у којој стоји име и презиме власника пса, број чипа пса и вакцинација", каже Биљана Андрић, комунална инспекторка.

Осим на регистровању, цепљењу против беснила и других заразних болести, надлежни инсистирају на чиповању свих паса ради формирања јединствене базе података у Ваљеву. Контрола власничких паса започета је од рубних насеља ка центру. За градско језгро, где их држе углавном у становима, план контроле још није осмишљен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару