Читај ми!

У Књажевцу и даље неизвесно

Три дана пре 14. јула, крајњег рока за конституисање општинске скупштине, политичку ситуацију у Књажевцу обележавају нове коалиције и међусобне оптужбе досадашњих страначких савезника.

У данашњој изјави за медије садашњи председник Скупштине општине Књажевац Дарко Живковић наводи да је у предлогу за одржавање конститутивне седнице у петак 13. јула, фалсификован потпис једног од одборника нове коалиције која је доставила тај документ у понедељак 10. јула.

"На документу се налази и потпис др Љубице Николић, одборника Демократске странке, која се већ десетак дана налази ван града, на одмору у свом родном Ловћенцу", тврди Живковић и напомиње да се потпис разликује од њених досадашњих потписа на документима које је некада потписивала као члан привременог органа управљања у општини.

"Разлика у рукописима и њено вишедневно одсуствовање из града наводи ме на сумњу да се ради о могућем фалсификату, па сам о свему обавестио и књажевачку полицију."

У Општинском одбору Демократске странке на прозивања одговарају да Дарко Живковић, председник Скупштине у старом сазиву и СПС чији је Живковић члан покушавају да онемогуће конституисање општинских органа у тренутку када су се ДС, УРС, ДСС и ЛДП договорили о коалиционом партнерству и вођењу општине у наредне четири године.

Потпредседник књажевачких демократа Драган Манчић каже да је новоформирана већина јасно показала да жели да се власт у општини конституише у законском року и да је непримерено да се у питање доводи веродостојност потписа новоизабраних одборника:

"Претпостављам да је господин Живковић више сарађивао са др Љубицом Николић, па може да тврди да се потписи разликују. Веродостојност, ако је потребно, нека утврђују надлежне институције."

На питање да ли је Љубица Николић ван Књажевца, Манчић каже да је то тачно и додаје да ће она по повратку у Књажевац радо одговорити на сва питања у вези са наводно фалсификованим потписом.

"Нама је од виталног значаја чињеница да др Љубица Николић подржава новоформирану одборничку већину", истиче Манчић и најављује да ће се у петак, 13. јула, конститутивна седница одржати без обзира на то да ли ће је актуелни председник сазвати или неће.

"Постоји јасна већина од 24 новоизабрана одборника од укуно четрдесет, колико броји локална скупштина, и та већина ће одржати конститутивну седницу", наглашава Манчић. "Да ли ће досадашњи председник бити на њој видећемо у петак."

Председник скупштине Дарко Живковић каже да ће, уколико до 14. јула од скупштинске већине стигне нови предлог, он поступити у складу са тим документом и статутом СО Књажевац и заказати нову седницу и да ће се трудити да се не прекорачи рок који је као крајњи одређен за конституисање органа власти у нашој општини.

На локалним изборима у Књажевцу 6. маја ове године највише одборничких мандата - тринаест, освојио је УРС, 9 одборника има СНС, по 7 мандата освојили су СПС-ПУПС и ДС, а по 2 ДСС и ЛДП.

Општину Књажевац до сада је водила коалиција коју су чинили ДС, СПС-ПУПС, ДСС, СНС и ЛДП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару