Читај ми!

Расти здраво у Шапцу

Током летњег распуста, професори физичког васпитања учиће шабачке основце нижих разреда прве кораке у колективних спортовима. Наставак јединственог пројекта "Расти здраво" изазвао је велико интересовање ученика.

Спортом је најлепше почети дан, чак и када је овако топло, кажу шабачки основци који три пута седмично вежбају на градском стадиону.

На сваки тренинг долазе редовно, трче, вежбају, играју се, објашњава један од њих: "Играмо кошарку, радимо вежбе, трчимо, играмо фудбал."

Долазе са родитељима, имају доста друштва и, како кажу, тренери су добри према њима.
Вежбама с лоптом тренери се труде да младе што више заинтересују за спорт.

"Деца су изузетно заинтересована, родитељи такође дају пуну подршку, редовни су на свим тренинзима", каже професор физичког васпитања Дарко Станић.

Бесплатни тренинзи током лета су, према речима родитеља, корисни, посебно за децу која ће цео распуст провести у граду. Осим што на тај начин проводе време у друштву с вршњацима, тренинзи им помажу да се развијају правилно и да упознају све спортове.

У оквиру пројекта "Расти здраво", преко Националне службе за запошљавање, у последње две године, ангажовано је десет професора физичке културе.

"И мени и мојим колегама овај пројекат значи, јер нам је то једини услов за запошљавање", каже Јелена Срећковић Поповић, професорка физичког васпитања. "Овде добијамо прилику да покажу све што смо на факултету научили."

Предраг Брајић, из Удружења педагога физичке културе, најављује да ће од првог септембра програм бити још квалитетнији јер на располагању имају добре стручњаке.

Организатори се надају да ће пројекат на јесен употпунити нови градски базен, тако да ће уз пливање, шабачки ђаци добити трећи час физичког васпитања у седмици.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару