Читај ми!

Колегијалност младих музичарки

Студентикиње Факултета музичке уметности из Београда, Крушевца и Бруса, чланице гудачког квартета Камео, свој таленат показале су у најбољем светлу: на хуманитарном концерту који су организовале да помогну својој колегиници и њеној породици.

Крушевљанка Гордана Томић је шетала, када је по великом броју позива који су јој блокирали рад мобилног телефона закључила да се нешто озбиљно дешава. Стан у којем живи са сином средњошколцем и ћерком студенткињом за петнаест минута потпуно је изгорео.

На срећу, у пожару нико није страдао и Гордана је, и поред гужве, великог бројг ватрогасаца и забринутих комшија, остала  прибрана.

"Питали су ме да ли је стан био осигуран. Рекла сам да није, али и да су ми кроз главу прошле много теже ствари од тога, да сам - кад сам схватила да се нешто дешава - мислила само на децу", прича Гордана Томић. "Када сам видела да је у питању стан, помислила сам: нека иде,  јер има и горих ствари у животу."

Солидарност пријатеља важнија од свега

Захваљујући колегијалној помоћи школе у којој предаје ликовно и породице, део стана је оспособљен за живот.

То што су после два месеца под истим кровом, Гордани и њеној деци било је довољно. Али не и Александриним другарицама са Факултета музичких уметности у Београду, које са њом свирају у гудачком квартету "Камео". Нису желеле да остану по страни, и организовале су хуманитарни концерт у Крушевцу.

"Мени је драго што смо овде и што видимо оволико људи", каже Александрина колегиница Сара Андрић, студенткиња ФМУ у Београду. "Човеку у невољи много значи било каква помоћ, а посебно његових најближих."

"Желим да им захвалим што су усред испитног рока нашле време да дођу", рекла је Александра. "Ми смо покренули нешто. Овога пута да, ето, помогнемо мојој породици, али ћемо и убудуће, ако је помоћ потребна било коме, бити ту."

За организацију хуманитарне акције, драгоцена је била подршка Јелене Ђорђевић из Крушевца, која ради у  Културном центру. Јелена је позната по хуманитарном раду и као најбоље пласирана Крушевљанка у серијалу РТС-а "Ја имам таленат".

Студенткиња ФМУ Катарина Јовановић каже да су догађај најавили преко интернета, направили плакате и карте, звали људе телефоном: "И, ето, мислим да је то било довољно да се људи одазову и дођу."

Млади и талентовани људи окупили су се и учинили добро дело за другарицу Александру. Када би се повели примером ове деце, каже њена мајка Гордана, било би нам много лакше у животу. У сваком случају, она сада са великим оптимизмом гледа на све што њену децу чека у будућности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару