Читај ми!

Први фудбалски корак

Јединствена обука за мале фудбалере у Књажевцу, под називом "Мој први фудбалски корак", у организацији Асоцијације "Спорт за све" траје месец дана, а похађа је четрдесетак дечака и девојчица узраста од шест до седам година.

И овог лета књажевачки малишани похађају бесплатну дечју школу фудбала коју, већ трећу годину, организује асоцијација "Спорт за све".

На мини пич терену градског фудбалског стадиона, уз дружење и добру забаву, основе најпопуларније игре на свету најмлађи Књажевчани савладавају под надзором лиценцираних и за рад са децом посебно обучених тренера, уз подршку родитеља. Заједно са дечацима тренирају и девојчице.

Седмогодишња Милица Јовановић каже да је фудбал занимљива игра, а да на стадион радо долази и због дружења са вршњацима.

Павле Милутиновић, будући ђак првак, одушевљен је тренинзима на којима је научио да дрибла и даје голове. У школицу фудбала га је, како нам се поверио, уписала бака.

Идеја за школу фудбала за предшколце родила се током последњег светског првенства у фудбалу, кажу у Асоцијацији "Спорт за све". Ово је трећа година како се она одржава у сарадњи са Предшколском установом "Бајка" и Фудбалским клубом Књажевац.

Крунослав Симић, председник Асоцијације "Спорт за све", објашњава да је програм обуке за најмлађе фудбалере направљен на бази дугогодишњег искуства књажевачких спортских посленика у раду с децом.

"Школа има здравствени, едукативни, хуманитарни и васпитни карактер", каже Симић. "Кроз четрнаест пажљиво осмишљених тренинга, деца се уводе у свет спорта. Идеја је да уз забаву и игру науче нешто што ће им користити у даљем развоју".

Књажевачка дечја школа фудбала јединствена је у Србији, кажу организатори. Са тим се слажу и родитељи малих фудбалера који сматрају да је добро да се деца још од малих ногу организовано баве спортом.

По завршетку школице фудбала за најмлађе, тајне фудбалске игре током лета на теренима градског фудбалског клуба савладаваће и старија деца у "Отвореној забавној школи фудбала"кроз коју је за седам година прошло више од хиљаду дечака и девојчица из Књажевца. 

Хуманитарно-спортски пројекат "Отворена забавна школа фудбала" покренут је пре петнаест година у Данској, а финансирају га владе и компаније неколико скандинавских земаља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару