Читај ми!

Штедљиво с водом

У Ариљу, Пожеги, Лучанима, Чачку и Горњем Милановцу воде, за сада, има довољно, али је потрошња велика. Како би се избегле евентуалне рестрикције, из ариљске фабрике воде самоуправама и водоводима упућен је апел да се вода не расипа и да се штедљиво користе.

Из водовода у Чачку и Горњем Милановцу, упућен је позив грађанима да рационално користе воде и смање потрошњу за расхлађивање и заливање башта.

Са  система Рзав, водоснабдевање 250.000 грађана је уредно, али се због временских услова може очекивати да у августу или септембру доток воде буде мањи.

Иако су високе температуре и нема кише, ниво на  водозахвату Шевељ, одакле се снабдевају Ариље, Пожега, Лучани, Чачак и Горњи Милановац, за сада је добар - 2.300 литара воде у секунди.

"Водовод је припремио све резервоаре и тренутно сви бунари раде", рекао је Зоран Пантовић, директор ЈКП "Водовод". "Формирана је акумулација на локалитету Парменца, месец дана раније него прошле године, тако да са те стране нема никаквих проблема."

Пантовић је рекао да, за сада, нема бојазни да ће бити рестрикције, али да ће - у случају да високе температуре потрају,  да се настави повећана потрошња воде и падање водостаја Рзава - потрошачи бити благовремено обавештени.

Апел за штедњу воде из система Рзав уследио је због искустава из претходних година, када су због суше уведене рестрикције.

Апел председника општине Горњи Милановац

Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић апелује да грађани Горњег Милановца штедљиво користе воду са градског водовода, како би се обезбедиле довољне количине за континуирано снабдевање свих корисника.

Наиме, изузетно високе температуре, пад водостаја на Рзаву, као и пад нивоа на другим извориштима, могу у релативно скорије време да доведу до рестрикција воде.

Да би се то спречило, председник општине замолио је све грађане да воду из градског водовода не користе за заливање башта, вртова, прање аутомобила и слично, а да у свакој другој употреби буду максимално штедљиви и рационални.

На тај начин избећи ће се велики и непотребни губици воде, а тиме и рестрикције у снабдевању потрошача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару