Читај ми!

Беба пронађена у жбуњу

Беба стара недељу дана пронађена у жбуњу у селу Јасеници код Ваљева. Беба је смештена у Ваљевску болницу и у добром је здравственом стању.

Новорођенче мушког пола, старо недељу дана, у шуми поред пута у Јасеници надомак Ваљева пронашла је дванаестогодишња Милица Петрић. Беба је у добром стању и налази се на одељењу педијатрије Ваљевске болнице.

"Кренула сам у продавницу у десет до седам и и чула сам плач бебе у шуми. Када сам погледала, беба је лежала на пешкиру окренута на стомак и ја сам одмах звала оца да питам да ли да позовем полицију. Полиција је одмах дошла, па су звали хитну помоћ", каже Милица.

Због правог подвига који је Милица учинила родитељи су поносни. Љиљана Петрић, Миличина мајка каже да је срећна што је њена ћерка спасла живот једном детету. Беба, тешка три килограма и 400 грама je доброg здравqa и о њој брину лекари у Ваљевској болници.

Доктор Селимир Спасић, начелник Педијатрије каже да је беба примљена на одељење у релативно добром стању, са знацима благе до умерене дехирације, што је, како каже, кориговано у прва 24 сата.

У оваквим случајевима први корак надлежних установа је, како кажу, утврђивање идентитета детета. Директорка Центра за социјални рад у Ваљеву Зорка Јеремић каже да се још увек тачно и поуздано не зна идентитет родитеља.

"За потребе истражног поступка не би било упутно да се дају било какве информације, иако већ имамо и поседујемо информације од Патронажне службе. Центар ће свакако и у овој ситуацији поступати у складу са својим законским овлашћењима и радити све оно је битно за збрињавање детета", каже Јеремићева.

На подручју Ваљева у последњих 10 година, кажу у Центру за социјални рад, на овакав начин није било напуштања новорођанчадни.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару