Читај ми!

Нови градоначелник - нови обичаји

Нови градоначелник Крушевца Братислав Гашић, који се одмах по избору одрекао своје плате, први радни дан започео је рано и, за наше прилике, неуобичајено: са представницима медија у свом дому, тачно у пола осам.

У наредне четири године, градоначелник Крушевца биће економиста Братислав Гашић. Да ли због најављене високе температуре или много обећања која треба испунити, први радни дан започео је рано, и помало неуобичајено - тачно у пола осам, са представницима медија у свом дому.

Још један неуобичајен гест новог крушевачког градоначелника било је и то што се одмах по избору одрекао своје плате.

Искуство са представницима седме силе првом човеку Крушевца очигледно не недостаје. Срдачан дочек и неформално ћаскање, уз прву јутарњу кафу, одобровољило је новинаре који не спадају у категорију раниоранилаца.

Једно од многих изборних обећања одмах је испунио. До посла је отишао пешице, без службеног аутомобила. Додуше, то му ни убудуће неће тешко падати, јер га од  куће до радног места дели неколико стотина метара. Срећу на новом послу, поред укућана, супруге и тројице синова, пожелеле су му и комшије.

Долазак у градско здање запослени су очекивали, али не и обилазак служби и канцеларија, већ првог радног дана, у 8 часова.

Било је и званичних и срдачних поздрава, упознавања и препорука већ на почетку. Тако је, између осталог, саобраћајним инспекторима сугерисано да обрате пажњу на старост и исправност такси возила у којима се возе Крушевљани.

После обиласка, Гашић се у кабинету обратио новинарима. Он је нагласио да ће први корак бити побољшање рада локалне управе како би се грађанима пружила што ефикаснија и боља услуга.

"Следеће што ћу урадити јесте састанак са директорима јавних предузећа и установа", рекао је градоначелник Крушевца. "Желим да знам ситуацију. Даћу им недељу дана да ми доставе извештаје о раду, а затим позвати независне  ревизоре како би се након тога извршила примопредаја дужности. Да једноставно будемо начисто са тим шта преузимамо и када је у питању градска каса."

Првог радног дана градоначелник Крушевца обишао је и матичну службу на коју грађани имају највише притужби. Службеници су му се пожалили на тешке услове рада, а грађани на скучене просторије и вишекратно чекање у реду које може бити неподношљиво дуго.

Гашић је обећао да ће у најкраћем могућем року матичну службу вратити у зграду локалне управе и скратити поступак издавања докумената.

И комунални полицајци су одмах добили задатак  од првог човека града који је са њима обишао сам центар и наложио им да уклоне све плакате испред позоришта, казне оне који не прихвате упозорење. У супротном, како је рекао Гашић, сами ће бити кажњени.

На стубовима испред позоришта биће слике и постери познатих крушевачких глумаца, Ташка Начића, Чкаље, Ђузе, Радмиле Савићевић и других.

Пред позориштем се и завршило дружење новинара с градоначелником чији је радни дан, због многих обавеза, потрајао до касних поподневних сати, али без присуства камера.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару