Читај ми!

Параћин - филмски Монтевидео

Настављено снимање филма о највећем успеху нашег репрезентативног фудбала. Режисер Драган Бјелогрлић рекао је за РТС да је нова филмска прича независна од претходног филма, али да ће пружиити и континуитет гледаоцима који су уживали у првом филму.

Већ недељу дана стадион у Параћину је филмски Монтевидео, град у којем су наши фудбалери остварили највећи успех 1930. године, када су на првом Светском првенству освојили четврто место.

Време је ових дана право јужноамеричко, ради се свакодневно од јутра до мрака.

Готово и да нема веће паузе за одмор, кадар по кадар и филмска прича одмиче, кажу глумци, који се труде да дочарају причу о највећем подвигу наших фудбалера.

"Већ смо навикли на високе температуре, радимо као машина, уходали смо се и атмосфера је одлична", каже Виктор Савић, који глуми Милутинца. "Спријатељили смо се и са Бразилцима. Све је ово једна добра и весела дружина, тако да ведро расположење доприноси и мотивацији свих нас. Јесте вруће, али тако је било и нашим фудбалерима пре 83 године, када су сјајно играли у далеком Уругвају."

Нова филмска прича

Филм је својеврсни времеплов о подвигу наших фудбалера, који су са великим ентузијазмом кренули у Јужну Америку и остварили сјајан успех.

У серији и филму видећемо како су путовали, шта им се све догађало и како су домаћини успели да их зауставе тек у полуфиналу.

Посебан сегмент је прича о дружењу најбољих пријатеља и играча Моше Марјановића и Александра Тирнанића, који су стекли и светску славу.

"Не смем све да вам откријем, али биће и ово право ремек-дело свих нас", каже Милош Биковић (Тирке). "Поносан сам што глумим легенду српског и светског фудбала."

На снимању учествује и велики број статиста, а градски стадион у Параћину реконструисан је и прилагођен филму.

Према речима режисера Драгана Бјелогрлића, нова филмска прича потпуно је независна од првог филма.

"Трудим се да ме ништа не оптерећује. Желим да направим потпуно нов филм, тако да буде јасан онима који први пут гледају, али истовремено да пружи и континуитет гледаоцима који су уживали у првом филму", објашњава Драган Бјелогрлић за РТС. "Презадовољан сам целом екипом, радимо професионално и у Параћину су нам пружили све услове да снимамо без икаквих проблема.

У Параћину ће се снимати све важне утакмице које су наши репрезентативци одиграли у Монтевидеу. Следе снимања у Београду, Трсту и Улцињу.

Велика је вероватноћа да ће гледаоци РТС-а можда већ најесен видети први део серије.

Премијера филма очекује се почетком следеће године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару