Читај ми!

Чекају договор у републичком парламенту

На конститутивној седници Града Ужица, за председника изабран Радиша Марјановић (СПС). На сутрашњој седници Скупштине Врања неће се бирати градоначелник нити председник скупштине, најављује коалиција СПС-ПУПС-ЈС и Социјалдемократске партије.

Ужички одборници су на конститутивној седници Скупштине града, већином гласова, за председника изабрали Радишу Марјановића, дипломираног економисту из СПС-а, који је на том месту био и у претходном сазиву. Предлог СПС-а подржала је и коалиција око Демократске странке и УРС.

Нови стари председник обећава рад у интересу грађана, демократију и толеранцију различитих политичких ставова. Предстоји избор извршне власти, градоначелника, његовог заменика и градског већа, за шта је законски рок 30 дана.

У ДС-у и СПС-у тврде да се коалициона већина и нова власт већ назиру, али је извесно да и на ужичкој политичкој сцени чекају расплет  републичке. Коалиција око ДС у новом сазиву има 22 одборника, СНС 16, СПС 11, ДСС и Уједињени региони по 7 и ЛДП 4.

У  владајућој коалицији до сада су били ДС, СПС и ЛДП.

Врање: Без избора градоначелника и председника скупштине

На сутрашњој седници Скупштине неће се бирати градоначелник Врања нити председник скупштине, најављује коалиција СПС-ПУПС-ЈС и Социјалдемократске партије, која је освојила највише мандата.

Сутра ће само бити потврђени мандати одборницима, док се избор одлаже до даљег. У већинској коалицији кажу да су разговарали са свим странкама потенцијалним партнерима, али да ће са одлуком сачекати до формирања коалиције на републичком нивоу.

Зоран Антић, председник Градског одбора СПС каже да имају скупштинску већину, али да је питање колико би она имала легитимитет, не на локалном нивоу већ, како каже, легитимитет за инвестиције и улагања.

Рок за конституисање Градске скупштине је 25. јул.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
23° C

Коментари

koga je stid od lepote
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo!
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Лепше Боље Паметније
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Negovanje antivrednosti
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Svaka čast
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару