Читај ми!

Успешна година младих шабачких музичара

Концертом најуспешнијих ученика и доделом средстава из Фонда "Дејан Исаиловић Иса" шабачка музичка школа "Михаило Вукдраговић" обележила је крај једне од најуспешнијих школских година.

Шеснаестогодишња Јелена Зидарић, матуранткиња Музичке школе "Михаило Вукдраговић" у Шапцу, клавир свира од пете године, а уз бројна признања на републичким такмичењима ове године освојила је и награде на престижном фестивалу у Паризу.

Јелена Зидарић је ђак је генерације шабачке музичке школе.

"Музика је за мене нешто што до чега се мора допрети, не може се речима објаснити", каже Јелена. "На сцени не постоји глава, мислим углавном срцем."

Као најуспешнији ђак школе, Јелена је и добитница награде Фондације "Дејан Исаиловић Иса", установљене 2008. године у знак сећања на некадашњег ђака шабачке музичке школе. Основан на иницијативу мајке и пријатеља преминулог музичара и хуманисте, фонд је намерњем надареним ученицима.

Даница Марковић, оснивач Фонда "Дејан Исаиловић Иса", каже да жели да део заоставштине остави управо у овом фонду.

Најуспешнији ученици традиционално обележавају и завршницу школске године. На концерту је било четрнаест извођача са бројним признањима.

"Прошле године сам била на свим такмичењима. На сваком сам била лауреат", каже Анђела Николић. "Имам добру наставницу, а хармоника је за мене свет и волим што свирам. Инструмент је помало тежак, али не стојим него седим. Моја хармоника има десет, а ја око четрдесет килограма."

Данило Митровић каже да се сви у његовој породици баве музиком и да се њему највише допало да свира гитару са којом је освојио две прве награде и једну другу.

У аналима школе наставна година остаће забележена као једна од успешнијих у протеклој деценији.

Директор музичке школе "Михаило Вукдраговић" у Шапцу, Драган Карић каже да су ученици ове школе наступали на више десетина такмичења:

"Имали три лауретата, три ученика који су наступали и освојили три награде на међународним такмичењима у Паризу, Риму, Бањалуци."

За наредну годину, кажу у школи, не брину, јер има више кандидата него места, а услови за рад су све бољи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
22° C

Коментари

koga je stid od lepote
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo!
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Лепше Боље Паметније
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Negovanje antivrednosti
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Svaka čast
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару