Читај ми!

Панчево спремно за инвеститоре

Некада јак привредни центар, Панчево је готово остало без индустрије. Будући да је једина приватизована фабрика која ради Рафинерија, руководство града одлучило је да повећа број локација које би могле да привуку инвеститоре.

Град Панчево интензивно ради на пројекту повећања броја локација за инвестирање. Осим парцела у власништву локалне самоуправе, позивају се и приватни власници, који желе да продају своја имања, да уђу у базу података за потенцијалне инвеститоре.

Град им нуди финансијску помоћ око прикупљања документације. У Панчеву је највише инвестирано у Рафинерију нафте и Шопинг парк на отвореном, што, како кажу, није довољно за обнављање привреде после гашења многих предузећа.

Ради се на формирању слободне економске зоне око Петрохемије и Азотаре, где ће се пословати уз разне пореске олакшице.

Филип Митровић, саветник градоначелнице за економска питања, каже да је то земљиште већином у власништву града, али да има и мањих приватних парцела:

"За све смо радили документацију, и тај посао веома дуго траје. Сад радимо планове за инфраструктурално улагање, и треба да почнемо да изграђујемо путеве, инфраструктуру."

Упућен је јавни позив свим приватницима, и правним и физичким лицима, који желе да продају своје земљиште или објекте. Град ће платити вађење свих потребних докумената, као што су извод из катастра непокретности и копија локацијског плана, повезати их са инвеститорима, а продају препуштају власницима.

"Овај пројекат је користан за град, јер нам је у интересу да се изграде неки производни погони који ће запослити људе. Град ће приходовати од пореза на плате", објашњава координаторка пројекта Оливера Суботић.

Председник савета Месне заједнице Качарево Миљан Шћепановић каже да у Качареву постоје две парцеле погодне за инвеститоре:

"За село би значило да неко ту подигне фабрику и запосли макар мали број људи. Већ су нас посећивали неки инвеститори и распитивали се."

Потенцијални инвеститори ће на овај начин имати све за локацијску дозволу, остаје им, како кажу, само да добију грађевинску дозволу, што им знатно скраћује процедуру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 25. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару