Читај ми!

Шабачке позоришне играрије

На сцени Шабачког театра почеле су Позоришне играрије - тродневна манифестација у којој, ове године, учествује око три стотине најмлађих глумаца из Србије и Републике Српске.

Дванаесте играрије у Шабачком театру отворила је "Полонеза" у извођењу комплетне групе вртића града домаћина, у којој су учествовала и деца са сметњама у развоју из Србије и Републике Српске.

У групном раду, кажу васпитачи, сваки таленат дође до изражаја, а кад имаш друга, све је лакше.

"Полонеза је нешто на шта сам посебно поносна, јер сам имала велику подршку и стручних сарадника, и родитеља, и Установе", каже Љиљана Рељић, васпитачица из Шапца. "Деца у групи дала су све од себе."

Сваког дана на програму је пет представа, а колико је припрема професионална, од сцене до костима и режије, сведоче завршне инструкције пред излазак на сцену. Деца кажу да су се трудили да буду гласни да би их сви чули и да им није било тешко да глуме.

Било је на сцени и чешкања и спотицања, али се и поред тога, текст изговарао гласно и увежбано, што је публика поздрављала овацијама.

Силвија Митровић, васпитачица из Шапца, рекла је да је било дивно, уз шалу и смех, радити са децом. Гости из Бањалуке кажу да су дружења незаборавна и да се у Шапцу осећају као код куће.

Наташа Радуловић, директорка Предшколске установе Бањалука, каже да се овоме радују сви они који спремају представе током читаве године и да се, већ у октобру зна ко ће ићи на Шабачке позоришне играрије.

На репертоару овогодишњих Играрија је петнаест представа, а за глумачке бравуре, како незванично сазнајемо, награде чекају у посластичарници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи