Читај ми!

Обнова моста продужена

Реконструкција моста на Топлици код Куршумлије, на магистралном путу Ниш-Приштина још је у припремној фази, иако је од почетка радова прошло више од месец дана.

Та важна саобраћајница у лошијем је стању него што се претпостављало, кажу у београдској "Мостоградњи", због чега је неопходна измена документације, као и додатни грађевински радови.

Асфалтни слој на мосту, према речима Јована Јовића из "Мостоградње", прикривао је бројне пукотине бетона у основи коловоза. Сада, након његовог скидања, извесно је да ће обим радова бити већи, што би могло да продужи и првобитно планирани рок од деведесет дана за санацију.

Највероватније ће, како наводи Јовић, на крају бити пресвучена целокупна површина моста новим слојем бетона: "Настојаћемо максимално да мост завршимо у предвиђеном року или евентуално уз незнатно закашњење."

За то време, саобраћај ка Косову и Метохији поново се усмерава на алтернативни макадамски пут,  преко три села Пепељевца, Крчмара и Грабовнице, који су мештани, због несносне прашине, у два наврата блокирали.

"Све је више прашине", каже Драган Видосављевић из Крчмара. "Речено је да ће почети са постављањем гребаног асфалта, оног кога скидају с путева. Ако то поставе, за нас ће то бити још горе од ове прашине."

 У општини Куршумлија кажу да се проблем не може решити у локалним оквирима и да га је немогуће решити без помоћи републичких органа.

"Ми смо упутили захтев министарству инфраструктуре и Јавном предузећу Путеви Србије да се тај део пута у дужини од два километра асфалтира, зато што је то једино трајно решење", рекао је Дејан Милошевић, заменик председника општине Куршумлија. "Међутим, они су нашли неко прелазно решење, да гребаним асфалтом насипају тај пут, што мислим да није добро."

У ЈП "Путеви Србије" у чијој надлежности су магистрални путни правци, нисмо добили потврду да ли се и када планира насипање заобилазнице којом, према тврдњи мештана, дневно прође скоро хиљаду возила и којом ће, како ствари стоје, пролазити још месецима.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи