Читај ми!

Докази против Дудаковића

Некадашњи командант Петог корпуса Армије БиХ Атиф Дудаковић у невољи. После ексхумације тела осам тела српских војника, којима су руке биле везане бодљикавом жицом, полиција плени документацију у бихачкој касарни Орљани. Погледајте видео снимак Дудаковића како наређује стрељање заробљеника.

Агенција за истраге и заштиту полиције БиХ готово је окончала претрес и заплену документације из бихачке касарне Орљани, где се налази комплетна архива Петог корпуса Армије БиХ, којим је командова Атиф Дудаковић.

"То је документација која се односи на ратне документе и архиве полицијских структура на том подручју у оквиру истраге против Атифа Дудаковића и других осумњичених особа", рекао је портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубјешић.

Ова акција почела је у уторак, у склопу истраге ратних злочина над Србима за које је осумњичен Дудаковић.

У тој касарни се, према писању медија, налази архива Петог корпуса из ратног периода, која је пронађена и запечаћена током истраге коју је СИПА водила против комесара полиције Унско-санског кантона Раме Бркића.

Докази о ратним злочинима Петог корпуса пронађени су и током недавне ексхумације осам тела убијених српских војника са рукама везаним бодљикавом жицом у кругу касарне "Адил Бешић" у Бихаћу.

Атиф Дудаковић је, у лето 1994. године, после сукоба са припадницима Народне одбране Аутономне покрајине Западна Босна, којом је командовао Фикрет Абдић, наредио стрељање заробљеника, о чему сведочи и видео снимак.

Кривичну пријаву против Дудаковића, још 2006. године, Тужилаштву БиХ поднели су тадашњи председник и премијер Републике Српске, Драган Чавић и Милорад Додик. Пријава је поднета након што су телевизије у РС емитовале снимке како Дудаковић наређује убијање српских војника и цивила.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару