Читај ми!

Оставка министарке полиције

Због навода о корупцији у њеном министарству, министарка унутрашњих послова Словеније Катарина Кресал поднела оставку. Комисија за сузбијање корупције сумња на корупцију у случају изнајмљивања просторија Националној истражној канцеларији 2010. године.

Словеначка министарка унутрашњих послова Катарина Кресал поднела је данас оставку због навода о корупцији у њеном министарству, дан пошто је премијер Борут Пахор одбио да прихвати њен одлазак са ове функције.

"Подносим неопозиву оставку на место министарке унутрашњих послова након што је комисија за сузбијање корупције посумњала у мој рад и рад мог тима", навела је у саопштењу Кресал, председница Либерално-демократске странке, последњег коалиционог партнера у мањинској Влади Словеније.

"Откако сам се нашла на челу Министарства унутрашњих послова, борба против корупције и привредног криминала постала је главни приоритет полиције", инсистира Кресал, одбацујући оптужбе комисије о корупцији.

Раније данас, комисија за сузбијање корупције саопштила је да су пронађени наговештаји да је постојала корупција у уговору Министарства унутрашњих послова за изнајмљивање просторија Националној истражној канцеларији 2010. године. Ревизорски суд је у јучерашњем извештају навео да су "пронађене нерегуларности" у том уговору.

Пахор је јуче одбио да прихвати оставку министарке, истичући да је министарство већ предузело све потребне кораке које су предложили ревизори како би се грешка исправила.

Пошто су владајућу коалицију ове године напустиле Демократска странка пензионера (ДЕСУС) и Либерална странка Зарес, коалициона влада у којој су Пахорови Социјални демократи и ЛДС има мањинску подршку, 33 од 90 посланика у парламенту.

Оставка министарке полиције представља додатни ударац ослабљеној Пахоровој влади. Није познато да ли ће Кресал остати на челу ЛДС-а.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару