Перовић одбацује оптужбе Мугуше

Власник "Монитора" и "Вијести" одбацује оптужбе градоначелника Подгорице да је "медијска мафија". Једини аргумент Миомира Мугоше је сила, пише Миодраг Перовић у "Вијестима".

Један од власника и оснивача недељника "Монитор" и дневника "Вијести" Миодраг Перовић одбацио је тврдње градоначелника Подгорице Миомира Мугоше да су власници та два медија "медијска мафија".

У ауторском тексту за "Вијести", Перовић је навео да би им у случају да је полиција нашла било шта незаконито у њиховом пословању "давно пукла погибија".

Перовић наводи да је крајем 1990-тих половину власништва у "Монитору" дао новинарима, да су од Црногорске комерцијалне банке (ЦКБ) добили кредите по закону, које су пре времена вратили, а тврдње да су током економског бума својим писањем "битно утицали на кретања" на црногорским берзама и "дневно зарађивали по 100.000 евра" назвао је лажима. Перовић је одбацио тврдње да су са Мугошом покушали да направе договор о рушењу Ђукановића и додао да нема политичке амбиције.

"Ништа се од деведесетих није променило код Мугија. Једини његов аргумент је био и остао сила. Размеће се подршком коју у систему насиља може обезбедити на бирачком месту. Заборавља да су Мусолини, Хитлер и Стаљин имали већу подршку од њега", навео је професор Перовић.

Дуг списак Мугошиних оптужби

Градоначелник Подгорице је оптужио власнике и осниваче "Монитора" и "Вијести" да "су избегавањем плаћања пореза опљачкали државу, за кривотворење потписа и уговора приликом пререгистрације "Монитора", за изношење огромних пара из ЦКБ", као и да су током економског бума својим писањем "битно утицали на кретања" на црногорским берзама и "дневно зарађивали по 100.000 евра".

Мугоша тврди да има "материјалне" доказе за своје наводе и додаје да би медијима које је прозвао требало да се позабаве "инспекцијске и домаће и међународне службе за прање новца".

Градоначелник Мугоша и његов син Миљан летос су напали новинаре "Вијести" који су покушали да сниме непрописно паркирани аутомобил првог човјека локалне власти у Подгорици.

У том инциденту тешко је повређен уредник "Вијести" Михаило Јововић, a против њега и градоначелниковог сина Миљана, бившег црногорског дипломате, у току је истражни поступак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи