"Ер Пинком", болан

Делегација БиХ предвођена Жељком Комшићем отпутоваће на Самит у Копенхаген авионима "Ер Пинка", власника Жељка Митровића. Делегација због лоше организације била приморана на изнајмљивање авиона са србијанском заставом, пише "Дневни аваз".

Под насловом "БиХ делегација лети авионом са србијанским ознакама", сарајевски лист "Дневни аваз" пише да ће неколико представника власти БиХ са Жељком Комшићем на челу сутра отпутовати на Самит УН-а о климатским променама у Копенхагену авионом "Ер пинк" власника Жељка Митровића.

Лист није успео да сазна колико је новца из државне касе издвојено за лет једним од пет авиона "Ер Пинка", али је, како наводи, добио информацију да је реч о најповољнијој понуди.

"Аваз" пише да је "Комшићева делегација била приморана на изнајмљивање авиона са србијанском заставом" јер је организација одласка у Копенхаген рађена је у последњи час - када у том граду више није било могуће резервисати никакав хотелски смештај.

Једини начин да се спречи скандал, пише лист, било је унајмљивање авиона, како би делегација могла у једном дану да отпутује и да се врати из Копенхагена.

"Дневни аваз" наводи да је организација у овом случају заказала иако се за одржавање тог, до сада највећег светског скупа о климатским променама, зна најмање осам месеци и да је пре више месеци донесена одлука да делегацију БиХ представља Комшић.

Међутим, представници БиХ предвођени Комшићем нису комплетна делегација те земље, јер је део делегације у данску престоницу отпутовао у уторак с министром за спољну трговину и економске односе Младеном Зиројевићем.

Међутим, како наводи лист, ни они нису имали више среће са смештајем.

Осим што су одсели у хотелу који је километрима удаљен од Копенхагена, "Аваз" незванично сазнаје да је министар Зиројевић смештен у трокреветној соби заједно с људима из свог осигурања.

Део трошкова лета "Ер Пинком" из Сарајева до Копенхагена и назад плаћа Министарство спољних послова, наводи лист.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи