Тројица Срба ухапшена због ратних злочина

Ухапшени Милун Корњача, Милорад Живковић и Душко Тадић због сумње да су током 1992. починили злочине против човечности, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

По налогу тужиоца Посебног одељења за ратне злочине Тужилаштва БиХ на подручју Чајнича ухапшени су Милун Корњача, Милорад Живковић и Душко Тадић због сумње да су починили ратни злочин над несрпским становништвом.

Тројица ухапшених терете се да су, у периоду између априла и децембра 1992. године, планирали, организовали и учестовали у нападу против несрпског цивилног становништва општине Чајниче.

Осумњичени се терете се за прогоне, лишавање слободе, мучења, присилне нестанаке, убијања и друга дела почињена према несрпском становништву општине Чајниче.

Хапшење је изведено на подручју Чајнича, а акцију су извели припадници Агенције за истраге и заштиту.

По налогу Тужилаштва БиХ, извршени су претреси више локација, односно просторија Станице јавне безбедности и општине Чајниче, као и породичних куће осумњичених.

Тројица ухапшених током дана ће бити предати надлежном тужиоцу Тужилаштва БиХ који ће их испитати, а након тога ће одлучити о одређењу притвора.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи