Додик: НАТО затворио врата у БиХ

НАТО je сам себи затворио врата у БиХ, политички условљавајући реформе у овој земљи, изјавио је премијер Републике Српске Милорад Додик.

Премијер Републике Српске Милорад Додик изјавио је у да је НАТО сам себи затворио врата у БиХ чињеницом да политички условљава реформе.

"Мој став је био да треба да градимо наш пут ка НАТО-у и да треба да идемо даље, али мислим да су, нажалост, подлегли притисцима и лобирању неке стране. Не желим да верујем, али чињенице говоре да су затворена врата за могућност да БиХ иде у НАТО и та врата су затвориле структуре Алијансе, а не БиХ", рекао је Додик.

Премијер РС, који је данас боравио у радној посети општини Милићи, је навео да ниједној земљи која се у последњих 20 година кретала ка НАТО-у, нису постављани захтеви који се постављају БиХ.

"Ти захтеви су на штету РС. Ионако је у РС мало поверење у Алијансу и НАТО пут. Поред чињенице да смо ми политичари и да сматрамо да тим интеграцијама треба приступити, мислим да је овим то дефинитивно затворено што се тиче РС", рекао је Додик.

Када је реч о захтеву да буде једна влада у БиХ, Додик је, како су пренели медији, рекао да се то сигурно неће десити, јер то значи затварање и укидање РС, без обзира на слаткоречиве изјаве да то није тако.

"Ако БиХ добије формалну извршну власт како они прижељкују, са јаким првим човеком који може преузимати обавезе у НАТО-у и ЕУ, онда ми немамо шта овде да радимо", рекао је Додик и поновио да се то неће десити и да је беспотребно постављен тај услов.

Министри иностраних послова НАТО-а донели су јуче одлуку да Црној Гори понуде план о начину приступа Алијанси, али су се сагласили да је превише рано да исту понуду дају и БиХ.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи