Читај ми!

Завршени радови нa хотелу Сент Риџис, озваничено отварање Куле Београд

На свечаности поводом завршетка радова на хотелу "Сент Риџис" и отварања Куле "Београд", присуствовали су, између осталих, председник Александар Вучић, генерални директор Сент Риџис Белгрејд хотела Марк де Рајтер и председник компаније "Игл Хилс" Мухамед Алабар. Најавили су да ће први хотел у региону у оквиру компаније "Мериот Интернешенел“ за 15 дана бити отворен за све грађане. Вучић је нагласио да ће посао добити око 200 младих људи и да је Београд на води до сада Србији донео 9,7 милијарди евра.

После више померања, радови су завршени, а први гости би могли да дођу током октобра.

Председник Александар Вучић најавио да ће "Сент Риџис" за 15 дана бити отворен и за све грађане.

Вучић је, на свечаности поводом завршетка радова на хотелу Сент Риџис у Кули Београд у присуству председника компаније "Игл Хилс" Мохамеда Алабара, рекао да је чувени Мериот ланац преузео и тај хотел и да мора да се уради још неких ситница, у вези са гаражом и друго.

"И долазећи вечерас овде, осећао сам се посебно. Осећао сам се толико поносно, да се човек ретко тако осећа", истакао је Вучић.

Подсетио је како се упознао са шеиком Бин Заједом. Рекли су ми да идем да се упознам са једним од најмоћнијих људи света и пред крај разговора питао ме је шта хоћу од њих, а ја сам рекао да ми ништа не треба, казао је Вучић.

Како је навео, исто га је питао и после пет минута, па му је рекао да је једини човек који је дошао код њега, а да му ништа није тражио.

"Он је волео моју дрчност и инат, а ја његову памет и смиреност", додао је председник Србије.

Вучић: Београд мора бити метропола која ће привлачити све

Према речима Вучића, Београд мора да се развија и буде град метропола која ће привлачити све.

Нагласио је да ће у Савамали бити "још много промена".Казао је да ће бити сачуван мост који је ту грађен у време нациста али да ће бити пребачен два километра даље, а да ће на његовом месту бити нови железнички мост са пешачким стаза.

Нагласио је да имамо као земља много новца на рачуну, али да морамо бринути о дефициту. "Јер су захтеви људи постали све већи. Некад су нам за пољопривреду говорили да дођемо до пет одсто учешћа у БДП-у, а сад смо на 7,3 одсто.

"И опет није довољно и никад није довољно. Како расте економија Србије и како све напредује, људи траже и очекују све више. Није то лако све испунити", рекао је Вучић.

Додао је да ћемо ту ускоро бити и пијаца која ће подсећати, али, како је рекао, бити боља од мадридске пијаце. "Ту ће бити много кафића, много ресторана, поред Ложионице“.

Председник компаније "Игл хилс" Мухамед Алабар рекао је да је, када је први пут дошао у Србију, био облачан, кишовит децембарски дан.

"Питао сам се који ћу ђаво ја овде. Ваш БДП био је минус један. Затворио сам очи, па их отворио, а Србија има највећи БДП у Европи. То није шала. Ово што сте урадили, председниче, је невероватно", додао је Алабар.

"Путовао сам по свету и све видео, али вам честитам колико волите своју земљу и свој народ и не плашите се да делујете. Не може много људи то да уради. Доказали сте да вам је срце пуно љубави и да желите да српски народ расте", истакао је Алабар.

Мухамед Алабар рекао је да је свет нестабилан и да се тренутно дешавају страшне ствари, али да невероватан дизајн Куле Београд и хотела "Сент Риџис Белгрејд" у оквиру ње, показују способност Србије да се адаптира и да буде део света и иде у прогрес.

"Тим здањем заувек промењен пејзаж Европе и Србије, као и да та промена нашу земљу гура напред. "Сви имају визије, али ко се усуђује да дела? Салутирам Вама за Вашу љубав за народ и државу и што делате. Људи сада виде резултат, али не разумеју колико је рада и труда било потребно да будемо овде", поручио је Алабар Вучићу.

Додао је да је завршетак радова на хотелу битан моменат у историји српског народа и захвалио је Вучићу што је учествовао у њему.

Директор хотела Марк де Рајтер нагласио је да му је велика част да пожели добродошлицу на најбољу адресу у граду.

Рајтер је навео да хотел своја врата отвара крајем октобра и да ће бити извор поноса Београда. "Хотел ће се придружити сјајној породици хотела у свету, а биће први у региону".

Оценио је да ће хотел повећати углед Београда и постати извор њеног поноса за регион. "Овај нови хотел ће осликати синергију између иновације и све јаче улоге Србије као културног чворишта", навео је Рајтер.

"Сент Риџис" заузима 11 спратова Куле

Хотел заузима 11 од укупно 42 спрата колико има Кула Београд и он укључује 119 соба, 17 апартмане и један председнички апартман.

Сам бренд "Сент Риџис" настао је на познатој локацији, на углу 5. авеније и 55. улице у Њујорку још 1904. године и та зграда је била место сусрета познатих личности.

Током историје њени и стални станари и посетиоци били су бројне славни људи, попут Николе Тесле, памти се да је број његове собе био 1607, док су, на пример, сликар Салвадор Дали и његова супруга Гала десетак година јесен и зиму проводили управо ту.

Од познате њујоршке локације проширио се на још 58 широм света, а овај хотел у Београду је шести у Европи.

Хотел "Сент Риџис" је део групације "Мериот". Сходно томе, цена ноћења одговара репутацији једног од најлуксузнијих хотелских ланаца, што значи да је за једно ноћење у овом хотелу неопходно издвојити најмање 400 евра.

Осим тог хотела, очекује се да у Кули буде и стамбени и комерцијални простор, а на самом врху зграде је предвиђен и видиковац.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи