Кинези из БиХ прокријумчарили најмање 15 милиона евра

Кинески држављани који послују у БиХ током дужег периода су прокријумчарили најмање 15 милиона евра из те земље, саопштило је Тужилаштво БиХ.

"Тај новац није пребачен платним прометом и банковним трансакцијама, већ је физички кријумчарен из БиХ на подручје Хрватске, а одатле у иностранство", рекао је портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

Тиме је "почињено кривично дело прања новца у вези са кривичним делом пореске утаје или преваре".

По налогу Тужилаштва БиХ, припадници Агенције за истраге и заштиту (Сипа) су у оквиру акције "Курир" привели више особа и претресли неколико локација у северном делу БиХ.

"Истрага, која се води дужи временски период, рађена је у сарадњи са истражиоцима УСКОК-а из Хрватске. Под истрагом у БиХ је најмање десет физичких и правних лица. Део су држављани БиХ, а део држављани Кине, као и са њима повезана предузећа и правне особе", навео је Грубешић.

То је прва већа акција у борби против ове врсте незаконитости у БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи