Хрватска још чека договор о влади

Хрватска би вечерас могла да сазна ко ће бити нови премијер, односно ко ће формирати већину у Сабору. Вечерашњем разговору лидера ХДЗ-а, СДП-а и Моста, претходио је састанак стручних тимова три странке који треба да се договоре о техничким предусловима за програм будуће Владе. Према последњим информацијама, Томислав Карамарко напустио је вечерас састанак после 15 минута.

У Загребу данас радно. ХДЗ је заседао од поднева, али председник странке је без одговора на питање има ли конкретних договора о министрима и функцијама, ако дође до формирања Владе.

"Мислим да ће данас више о томе бити речи", навео је Томислав Карамарко.

Жели да буде оптимистичан, али не искључује могућност нових избора.

"Ја сам од самог старта показивао скепсу у односу на могућност квалитетног функционирања такве владе, али сам увек био отворен за разговор о њој и даље сам, мислим да су и остале колеге, па видећемо шта ћемо договорити или не", рекао је Карамарко.

Око чега треба да се договоре Мост је објавио на друштвеним мрежама: Траже премијерско место за себе или ванстраначку личност, али мора бити изабрана консензусом. И за сваког министра, као и председника Сабора питаће се све три стране.

"Ми смо добили одвојене одговоре две коалиције, ти одговори нису били у потпуности једнаки, било је неких разлика, сад морамо ускладити али у троје. Ми сад говоримо о трипартитној влади. Сада смо троје за столом и договарамо оно што је заједничко", каже Роберт Подолњак из Моста.

У седишту Моста разговарали су прво стручни тимови, чека се на договор политичких лидера и име мандатара. Председник Моста Божо Петров након синоћњег састанка рекао је да ће оно бити познато у наредна 24 сата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи