Протест опозиције у Тирани

Лидер Демократске партије Љуљзим Баша је, обраћајући се грађанима испред парламента, најавио да ће опозиција наставити протесте све до одласка актуелне албанске владе, на чијем је челу премијер Еди Рама.

Антивладин протест обележиле су напетости, пошто су демонстранти гађали полицајце парадајзом, мандаринама, кесама са брашном и каменицама.

Баша је позвао грађане да не дирају полицајце и тако покажу да су другачији од оних који су на власти.

Такође, замолио је грађане да протестују мирно и истрајно до одласка Рамине владе, коју је назвао "владом економске пропасти и корупције".

Након протеста грађани су сами покупили ђубре.

Протест је одржан истовремено са заседањем парламента, а зграду су обезбеђивали припадници полиције.

Данашњи протест опозиције је други у последњих 10 дана, а током прошлог протеста направљена је штета у износу од 200 хиљада евра коју је платила Демократска партија.

Бивши премијер Албаније Саљи Бериша је у парламенту изјавио да се револуција неће зауставити уколико се не уваже захтеви револтираних грађана, те затражио да се дневни ред заседања прилагоди њиховим захтевима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи