Попоски: Између Скопља и Атине "огромне планине"

Македонски министар спољних послова Никола Попоски изјавио је да између Скопља и Атине постоје "огромне планине" у решавању скоро 25-годишњег спора око имена између два суседа.

"Морамо да прескочимо планину како бисмо решили то питање", рекао је Попоски током посете Атини, истакавши да постоје "значајне разлике у ставовима двеју земаља", пренео је Ројтерс.

Шеф грчке дипломатије Никос Коцијас изјавио је да две стране теже ка "поштеном компромису који ће сузбити иредентизам и екстремни национализам на обема странама".

Македонски премијер Никола Груевски демантовао је јуче писање лондонског "Гардијана" који тврди да је он рекао како је Македонија спремна за промену имена.

Груевски, пак, у писаној изјави тврди да тако нешто није рекао, те да је то могло да се види и из самог текста који је, како је навео, очигледно новинарски коментар, а не његова изјава.

Таквих провокација је било и биће их, навео је Груевски и додао да тема о имену Македоније периодично постаје популарна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи