Лукшић напушта место шефа дипломатије

Црногорски министар спољних послова и европских интеграција Игор Лукшић напустиће ту функцију до краја месеца, пише подгоричка "Побједа".

Игор Лукшић је, како наводи подгорички дневник, о томе раније обавестио премијера Мила Ђукановића, као и своје сараднике.

Још jе неизвесно чиме ће се Лукшић бавити након одласка са садашње функције, а, како преноси Побједа, помиње се могућност ангажмана у Светској банци или у Уједињеним нацијама.

Лукшић је политичку каријеру започео као портпарол владајуће Демократске партије социјалиста, да би неколико година био и потпредседник странке. Између 2010. и 2012. Лукшић је био премијер Црне Горе, пре него што је ту функцију поново преузео Мило Ђукановић.

Црногорски медији одавно спекулишу да односи између Ђукановића и Лукшића нису добри.

Лукшић је недавно рекао да не би имао ништа против формирања техничке владе која би припремила нове парламентарне изборе, што је био основни захтев дела опозиције на уличним протестима крајем септембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи