Пет миграната се утопило у Егејском мору

Тела пет миграната, од којих троје деце, извучена су из мора између Грчке и Турске након што је потонуо брод код Лезбоса, саопштили су званичници.

Један мушкарац и једно дете су се утопили након што је њихов брод потонуо на путу из Турске ка грчком острву Лезбос. 

Спасилачка операција је настављена по лошем времену у потрази за путницима са тог брода, у коме се налазило више од стотину људи, пренео је АФП.

У спасавању 40 миграната учествовао је патролни чамац агенције европске пограничне агенције Фронтекс, док је још 80 спасено приватним чамцима, рекао портпарол лучке полиције.

Грчка обалска стража саопштила је да су се у потрагу за преживелима укључили хеликоптер, патролни и рибарски чамци. 

Лезбос је главна дестинација за избеглице које покушавају да се домогну Западне Европе.

До тог грчког острва долазе из Турске у старим чамцима и бродовима које набављају од кријумчара. 

Грчки премијер Алексис Ципрас, који је посетио два острва која су главне тачке искрцавања за мигранте који стижу из Турске, рекао је да Грчка не може да прихвати да "Егеј постаје морска гробница". 

Према подацима Уједињених нација, више од 800.000 миграната је прешло Средоземно море на путу ка Европи ове године, а преко 3.400 је погинуло у том покушају. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи