Груевски демантује "Гардијан"

Македонски премијер Никола Груевски негирао је да је у интервјуу за британски "Гардијан" рекао да је Скопље отворено за промену имена како би био окончан спор са Грчком.

Гардијан је објавио текст под насловом "Македонски премијер отворен за промену имена како би се завршио двадесетчетворогодишњи спор са Грчком".

"То је новинарски коментар а не моја изјава", нагласио је Груевски, и додао да тако нешто није изјавио и да ће реаговати код британског листа.

"Очигледно је да се ради о новинарском коментару, а не о мојој изјави. То је кристално јасно. Оваквих провокација је било и биће их и ми смо навикнути на то", наводи се у писаној реакцији македонског премијера у вези са, како се каже, нетачном интерпретацијом наслова текста у Гардијану.

Према речима Груевског, очигледно је да тема имена Македоније постаје популарна у овом периоду.

"Тачно као што смо претпоставили и овакве тенденциозне интерпретације од многобројних који не желе добро процесу и имају потебу за лажним ексклузивитетом или одрађују нечије агенде су очекивани", навео је Груевски.

Гардијан је у опширном тексту о дугогодишњем спору Макеодније и Грчке око имена државе навео да је после готово две и по деценије македонски лидер сада наговестио спремност да уступи више простора грчкој страни.

Лист је цитирао Грувеског да је Македонија "спремна да разговара, да отвори дијалог и да пронађе неко решење".

Цитирана је и његова изјава да се Скопље залаже за дијалог са Грчком ради проналажења решења и да се, ако се пронађе решење, мора изаћи пред грађане на референдум.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи